– Jag bor här i Lambohov och har ett starkt hjärta för föreningen. Jag tror att vi har stor chans, säger Haddad.

Det är en stor kväll på Lambohovsvallen på tisdagen. Med avspark klockan 18 direktsänds finalen i Östgötacupen mellan Östria Lambohov, serieledare i division 6, och Eneby, division 3-lag från Norrköping, på Östgöta medias sajter. Jim Petersson är kommentator.

Östria Lambohov har fördel av tre bonusstraffar i matchen.

Artikelbild

| Josef Haddad är redo för final i Östgötacupen, med sitt Östria Lambohov som möter Eneby i direktsänd tv-match på östgöta medias sajter på tisdagskvällen.

För rutinerade Josef Haddad är det en speciell händelse då han började spela fotboll i Östria som femåring. Efter det har han gjort en östgötsk turné med spel i Kenty, LFF, Motala AIF, Sleipner, Assyriska och AFK Linköping.

Bland annat gjorde han alla fyra målen den gången Kenty slog Smedby med 4–3 och hängde kvar i tvåan. Han gjorde också fyra mål i division 3-avslutningen med AFK Linköping mot Mjölby Södra ett år, en målduell i seriens skytteliga som slutade 24–24 mot Södras Victor Gustafsson som också gjorde fyra mål i 4–4-matchen.

Troligen skulle en cuptitel med Östria Lambohov på tisdagen slå det mesta som han varit med om.

Haddad har egentligen lagt av som spelare och är bara tränare för P14-laget. Han har inte deltagit i lagets segertåg i sexan, där det blivit tolv raka segrar.

Men i cupen har Josef Haddad dammat av sig själv och gjorde tre mål i 6–2-segern mot Skärblacka i semifinalen. Eneby slog Dagsberg med 4–2 i sin semifinal.

– Kevin Dahl i försvaret kommer att betyda mycket för vårt spel, säger skyttekungen inför cupfinalen.

Östria Lambohovs återstartade A-lag kommer att spela i femman nästa år. Då kan det bli mer än cupmatcher för Josef Haddad.

– Jag kommer att finnas tillhands, säger 31-åringen.