LÄS MER: Guldstrid – men var är Linköpingsborna?

– Jag vet att det finns spelare som vill hit. Men som du förstår har vi inte hunnit tänka så mycket på framtiden än, säger LVC-ordföranden Bosse Kindgren.

Dagen efter den bittra finalförlusten mot Hylte förbannade han ödet.

Artikelbild

– I två av tre matcher hade vi matchbollar, så lika gärna som 0–3 hade det kunnat stå 2–1 till oss. Men Hylte var tuffare och gick för det i alla lägen. Vi får lära oss något av det också, säger han.

En intensiv period väntar nu för klubbledningen för att så fort som möjligt göra klart med så mycket möjligt för kommande säsong. Fem LVC-spelare finns med i den bruttotrupp till kommande landslagsuppdrag under våren som samlas inom kort.

– Det smäller till nästan direkt. Sen lär inte alla som är aktuella åka iväg till första samlingen, men ändå, säger Kindgren.

Albin Eriksson, spelande tränaren, har öppnat för en fortsättning och där väntar ett snack redan i veckan. Det är ingen vågad gissning att LVC vill att tränaren stannar. Parallellt ska förstås Eriksson säga sitt om vilka spelare som bör vara kvar och vilka som eventuellt ska in.

Klart är att tre Linköpingsspelare just nu är proffs utomlands: landslagstrion Fredric Gustavsson, Erik Sundberg och Jens Ahremark.

– Fredric har just fått korttidskontrakt i Japan, så honom eller Erik kan vi knappast få hem. Jens kommer vi säkert att göra ett försök med, säger Kindgren.

Wille Nilsson, senaste säsongen i Tyskland, var med om guldet i fjol och lär få en påringning.

– Kommer han hem till Sverige är jag säker på att vi ligger bra till.

På damsidan har LVC, som överraskande kom femma som nykomling, hunnit något längre i planeringen och så sent som i helgen var ett antal unga spelare i Linköping på så kallad try out.