Under 2018 satt Henrik Appelskog i högerstolen och lotsade Tom Kristensson rätt på rallyvägarna i junior-EM. Då var de en del i Opels fabriksteam.

Nu går Kristensson vidare och det är nu klart att han kommer till start i JVM. Och i högerstolen ville han ha med sig Appelskog.

– Jag har sagt att jag inte kan ha en lika intensiv säsong som i fjol. Det fungerar inte med heltidsjobb och familj. Men nu blir det färre tävlingar utspritt på längre tid och Tom vill ju ha med mig. Han vill inte att jag ska sluta och det är ju smickrande, säger Appelskog.

I JVM-serien åker alla i identiska bilar, Ford Fiestor, som samtliga ägs av M-sport. Så för den nätta summan av en och en halv miljon så är det bara att komma till de fem tävlingarna i JVM-serien och sätta sig i och köra.

– Sen tillkommer ju resor och du behöver ju köra några fler tävlingar för att hålla farten uppe. Förhoppningen är att vi ska åka några SM-rallyn också men allt är inte riktigt klart än. Men det ska bli riktigt roligt att åka en enhetsklass igen där alla har samma förutsättningar. Där kan ingen komma med några ursäkter.

Första deltävlingen i JVM är Svenska rallyt.

– Det är en tävling som man verkligen vill åka. Så det blir häftigt.