– Jag ser fram emot det här, ska bli en bra säsong. Det känns väldigt kul, säger Holgersson som skrivit ett tvåårskontrakt med Libk.

Eddie Holgersson är en av de 19-åringar födda 2000 som gjort succé i Ledberg. Två seriesegrar i rad i trean och tvåan följdes i år upp med kvalspel till allsvenskan som nykomling. Insatserna av det unga laget har gett eko.

Eddie Holgersson är en defensiv back som nu får chansen i Libks A-lag under tränaren Johan Astbrant.

– Jag tycker att Libk har sett stabilt ut alla år. Tror det går bra i serien som vanligt och sedan hoppas vi gå ännu längre i slutspelet, säger Eddie Holgersson.

Även Philip Fox, också back, ser Ledberg som förlorad. Han har intresse från en rad SSL-klubbar. Inklusive Libk.

Libk har upptaktsmöte 19 maj och nytt i år är att det kan bli en Rigaresa på försäsongen. Ytterligare ett nyförvärv utifrån ska presenteras de närmaste dagarna.

Tidigare är finländske backen Olli Laine från TPS Åbo klar.

För Ledberg har spelarna Måns Lindgren och Robert Cheeseman skrivit på nya tvåårskontrakt. Eddie Holgersson kommer också att ha dubbel-licens så att han kan gå tillbaka till Ledberg om han inte får speltid i Libk.

Det blir för övrigt en helt annan typ av division 1-serie för Ledberg nästa vinter. Inga Stockholmsresor, utan bara resor söderut förutom östgötaderbyna mot Åby, Solfjäderstaden och Linköping FBC.

Motståndarlagen: FBC Kalmarsund Ungdom, Hovshaga AIF, Hovslätts IK, Linköping FBC, Jönköping IBK Ungdom, Olofströms IBK, Solfjäderstaden IBK, Sävsjö IBK, Vetlanda IBF, Växjö IBK U, Åby IBK.