LÄS MER: Åby utan poäng i viktiga matchen

Söndagsturen till Värmland gav heller inga poäng för Åby Oilers. Karlstad vann med 6–3 och istället för kontakt med lagen alldeles ovanför nedflyttningsstrecket ramlade Åby rejält efter. Nu har laget hela åtta poäng upp till Lillån närmast på säker mark.

– Snart går ju tåget, men det har absolut inte gått än. Men visst måste vi börja få segrar med oss och se till att spelet snurrar igång igen, sa Åbys tränare Magnus Bagge medan han lade sin hamburgare åt sidan några minuter.

Det var ett ganska färglöst Åby som visade upp sig i Colorama Arena. De senaste förlusterna har helt klart påverkat spelarnas självförtroende. Att Karlstad hade 2–0-ledning efter första perioden gjorde knappast den saken bättre.

Efter andra perioden var det 4–2 men när sen gästerna fick närkontakt tack vare Petter Vesters tidiga reducering till 4–3 i slutperioden borde det ha gett extra energi till laget, men så blev det inte. Istället kom 5–3 två minuter senare och någon särskild spänning blev det sen inte.

– Vi var inte så bra som vi kan vara och fick stryk av ett bättre lag den här gången. Vi kan inte skylla på nåt, de var hetare. Det är bara att konstatera, sa Bagge.

Hans lag har det riktigt tungt i allsvenskan så här långt. Mot Karlstad gjorde Åby en av sina sämre matcher under säsongen.

– Klart att det blir ett dåligt självförtroende när vi inte vinner, men det gäller att fortsätta tro på det vi gör. Just i dag var vi dock inte riktigt med. Vi kämpade men fick inte till det. Ibland har man inte jättebra dagar, så är det. Nu är det upp till oss själva, var och en, och verkligen se till att prestera max i fortsättningen, sa Bagge.