Efter att LVC blev GP-mästare för femte året i rad fyller nu laget på truppen med ytterligare en spelare. De regerande svenska mästarna får nu in en andrepassare i form av Lukas Karlsson från Vingåker. Han ansluter till truppen den 25:e januari.

– Han kommer in för att stärka upp vårt lag inför slutspelet. Vi vet vad vi saknar och behöver i vårt lag och Lukas Karlsson är den personen. Han är en stabil träningskille som vi vet kommer att passa in väldigt bra i den här gruppen. Vi vill ha med honom på grund utav hans attityd och träningsvilja, säger LVC:s spelade tränare Albin Eriksson.

Karlsson är 187 centimeter lång och har Vingåker som moderklubb. I Vingåker, som nu ligger näst sist i elitserien, har han inte fått mycket speltid under säsongen då han sammanlagt har spelat 12 set.

– Det beror främst på att Vingåkers passare är deras spelande tränare, vilket blir en stor påverkan över att han inte fått så mycket speltid. Men det kommer att bli jättebra för oss. Det kommer höja vår nivå. Det blir en konkurrans på den positionen då vi bara har Andreas (Eriksson) där, samtidigt som det blir ett lyft för Lukas att komma till en seriösare klubb som Linköping är.