– En kille som tillhört AFC Eskilstuna den gångna säsongen och som vi gärna vill ta oss en titt på. Vi har letat efter en vänsterfotad vänsterback, det ska bli intressant att se honom spela, säger Citys manager Melke Alan.

21-åringen från Guinea fick knappt någon speltid i superettan med AFC och är nu redo att ta klivet ner en division för att få fart på karriären. Diaby blir den enda nya provspelaren jämfört med fredagsmatchen mot Örebro, men både mexikanske anfallaren Carlo "Hulken" Yael och och brasilianske mittbacken Almir dos Santos, som tränat med City en tid, är tillgängliga för spel. Lagkaptenen Patrik Johansson gör säsongsdebut efter en tid med rehabträning.

– Det är naturligtvis fokus på försvarsspelet även den här matchen, även om vi ska försöka spela vårt spel. När man möter allsvenska lag blir det naturligt nog inte lika hög press under lika lång tid.

Nöjd med matchen mot Örebro?

– Absolut. Det var bra aktioner från många spelare. Vi hade en bra organisation i laget även om vi gjorde sju byten, säger Melke Alan.

Tufft att möta allsvenskt motstånd?

– Matcher mot bra motstånd ger en drivkraft och bensin till truppen.

Det är också klart att Östmedia sänder två av Linköping Citys kommande träningsmatcher under vårvintern. Dels den 29 januari mot IFK Norrköping, dels den 5 mars mot Sylvia. Båda matcherna spelas på Linköping arena.