Johansson leder söderettans lag, som innehåller ÅFF-talangerna Simon Marklund och Anton Hallstensson. Adrian Petersson var också uttagen, men han åker i stället till Wales för EM-kvalspel med P18-landslaget som möter Skottland, Wales och San Marino. Målet är EM-slutspel i Armenien nästa år.

I norrettans lag i Morgondagens stjärnor spelar Pontus Rödin och Fredrik Alm från Linköping City.

Allstarmatchen spelas på Tele2 arena i Stockholm, med matchstart klockan 15 på lördag.

Artikelbild

| Lagkaptenen Andreas Johansson och Åtvidabergs FF har en rolig framtid det närmaste året. Nästa säsong blir det ettan, men oklart om det blir norr eller söder.

– Det ska bli kul. Vi tränar ett pass på fredag och ett pass på lördag inför matchen, säger Rickard Johansson.

Vi kan räkna med att Rickard Johansson är huvudtränare för ÅFF även nästa år, det är ÅFF:s vilja och den är ömsesidig.

– Det är upp till föreningen. Vi ska sättas oss ned här snart och diskutera mål och ambitioner, och hur det ser ut med truppen, säger Johansson.

– Jag tror att vi kommer överens. Vi ska sätta oss ned den närmaste veckan, säger ÅFF-ordföranden Ingvar Gustafsson som även hoppas göra klart med målvakten Henrik "Fimpen" Gustavssons fortsättning inom kort.

ÅFF tränar på hela november ut under Rickard Johanssons ledning. Det tas bort en träning i veckan, men annars kör laget som vanligt. Den här tiden ska det bjudas in spelare, både lokala och utifrån, som kan vara tänkbara nyförvärv.

ÅFF:s spelare hade en spontan utgång i Linköping i lördags, efter en lekfull och rolig bussresa hem från Kristianstad. Officiell avslutningsmiddag med hela laget blir dock 24 november, på en restaurang i Linköping.

Spännande inför 2019 blir om det blir östgötaderbyn mot Linköping City och nykomlingen Sylvia, om ÅFF hamnar i söder eller norr. ÅFF ligger på gränsen och det kan hänga på hur en del kval slutar.

– Söderettan håller högre klass, men det är mer publik och roligare matcher. Norrettan är lättare sportsligt, men dyrare resor. Det är klart att det vore roligt med derbyn, vi får se var vi hamnar, säger Rickard Johansson.

Möjligen kan också Linköping, och/eller Sylvia, hamna i söder.

– Det skulle vara fantastiskt med derbyn, instämmer Ingvar Gustafsson.

En återkomst i ÅFF kan bli som futsallag. Rickard Johansson skulle i alla fall vilja spela futsal ute i bygderna i vinter. Det skulle vara bra marknadsföring för klubben och roligt för de spelare som vill.

– Jag ska lyfta det med spelarna och kolla intresset. ÅFF har ju spelat mycket futsal tidigare. Nu kan en del spelare vara knutna till andra futsallag, men vi ska se om vi kan komma i gång, säger Rickard Johansson.

Daniel Hallingström gjorde en kanonmatch i Kristianstad, men där gör ÅFF inga försök att få honom att fortsätta. Comebacken var tillfällig.

Men långtidsskadade Pontus Fredriksson, som är tillbaka först i sommar, behöver ersättas.

Annars har det varit många hälsningar och gratulationer till ÅFF de senaste dagarna efter att kontraktet i ettan säkrats.

– Det var som en serieseger, fantastisk uppståndelse över hela länet. Nu ser vi en möjlighet att ha ett starkt lag nästa år, säger ordförande Gustafsson.