LÄS MER: Avslöjar: ÅFF värvar brassar – här är stora satsningen

LÄS MER: ÅFF:s brassar är nu – i Danmark

LÄS MER: "Känns som det gått för lång tid"

LÄS MER: Krönika: Det blir inte trovärdigt, ÅFF

Med hjälp av externa pengar hyrdes Luis Soares och Paulo Vyctor in till ÅFF för att under hösten rädda klassikerklubben kvar i division 1. Men pappersarbetet med nödvändigt klartecken från Brasilien har dragit ut på tiden – och nu har klubben gett upp.

Det blir inget spel på Kopparvallen för brasseduon under 2018.

Men kanske till 2019.

– Vår förhoppning är att göra klart med åtminstone en av dem till nästa år. Kanske båda. Jag har pratat med vår sponsor och han är inställd på att hjälpa till med ett köp. Nu har vi till transferfönstret öppnar nästa gång på oss för att få det att gå i lås. Det blir inte samma tidsnöd, säger Ingvar Gustavsson.

Så ni fortsätter att jobba med det under hösten?

– Absolut, det gör vi. Det skulle vara guld värt att börja nästa säsong med en sådan värvning.

Kommer Soares och Vyctor att spela i Brasilien under hösten?

– Det vet vi inte.

Många tycker att det är pinsamt att det inte blev något nu.

– Klart att det är tråkigt och att det svider. Men pappersarbetet fastnade i Brasilien och vi har gjort vad vi kunnat för att lösa det. Nu vet vi vad som gäller och får lösa det här ändå. Det känns allt bättre och senast vann vi utan att spela bra. Det är en styrka.

Av brassarna är det ingen tvekan om att Luis Soares, 27, är den som imponerat mest och visat mycket hög klass på träningarna. Paulo Vyctor, 22, har gjort det helt okej, men varit på gränsen till en ordinarie plats i ÅFF.

Trots segern senast är ÅFF kvar som jumbo i tabellen, men bara två poäng efter Grebbestad på kvalplats. Närmast väntar bortamöte med Karlskrona.