– Vi får se hur vi ställer upp laget. Det avgör vi senare, säger Olof Unogård, tränaren.

LFC inledde tävlingssäsongen med att slå Jitex med 4–1 i första matchen i svenska cupen. Av olika anledningar saknades Stina Blackstenius och Julia Ashley då, men nu är båda högaktuella för spel mot Växjö på lördag.

Blackstenius har haft skadekänning i baksidan av ena låret och tanken är att hon ska testa för fullt på fredagsträningen. Positivt besked där och landslagsstjärnan spelar. Dajan Hashemi gjorde dock en stark insats senast och kan mycket väl få fortsätta med Mimmi Larsson på topp från start.

– Konkurrensen ökar och det blir bra för oss. Det kommer att sitta duktiga fotbollsspelare på bänken, säger Unogård.

Vad gäller Julia Ashley är nu amerikanska försvararen spelklar. Pappersexercisen är klar och med Sabina Ravnell lårskadad talar allt för att hon kommer att ges speltid i cupmatchen.

– Hon har kommit in i det på ett bra sätt. Hon är kommunikativ och lyhörd för det sätt som vi vill spela på, säger Olof Unogård.

Skadeläget i övrigt?

Tja, Anna Oscarsson och Matilda Haglund är ännu inte i full träning och därmed en bit från spel. Däremot kommer Frida Maanum allt närmare. Norska landslagsmittfältaren kombinerar just nu fotbollsträning med rehabdito och förhoppningen är att det kan bli spel om någon vecka.