Videoreportaget börjar på Skarpans IP i Berga, där ett nytt klubbhus snart står klart, och fortsätter till Stångebro sportfält intill Saab arena där de äldsta Tinnislagen, plus seniorlagen, spelar sina matcher i elvamanna.

– Nya huset är en förutsättning för vår breda ungdomsverksamhet, säger ordföranden Ella Karlsson och vice ordföranden Roine Mattsson när Fotbollsresan möter upp.

BK Tinnis har en lite annorlunda historia, en förening som firade 50-årsjubileum 2015. Damfotbollen föddes organisatoriskt på 1970-talet, men Tinnis fanns alltså redan på 1960-talet. Det var fruar och flickvänner till bandyspelarna i laget som spelade på Tinnerbäcken som också ville aktivera sig. Kvinnorna spelade fotboll och handboll.

Artikelbild

| Ordföranden Ella Karlsson och vice ordföranden Roine Mattsson är stolta över det nya klubbhuset som snart står klart för inflyttning på Skarpans IP i Berga. Det blir ett lyft för BK Tinnis.

– Det var matcher i Korpen innan det fanns ett vanligt seriespel, berättar Roine Mattsson.

I dag 2018 har BK Tinnis två damlag, fem flicklag och sedan verksamheten "Bollihop" tillsammans med KFUM. Det är ett integrationsprojekt, öppet för tjejer mellan fem och 18 år.

På Skarpans IP har Tinnis en niomannaplan med konstgräs och två elvamannaytor med naturgräs som är uppstyckade i småplaner. A-laget, som spelar matcher på Stångebro, strävar på sikt mot division 1-spel.

Det nya klubbhuset kostar ungefär 6,5 miljoner kronor, varav fyra miljoner är bidrag från Allmänna arvsfonden. Klubbhuset blir klart i oktober och kommer bland annat att innehålla fyra omklädningsrum, två domarrum, tvättstuga, kiosk, samlingslokal, kansli och förråd.

I videoreportaget möter ni förutom Ella Karlsson och Roine Mattsson även spelarna Astrid Gunnarsson och Kajsa Johansson, plus tränaren Mats Johansson.