Det handlar, inte oväntat, om Simon Palmén som värvades till Libk så sent som för några veckor sedan. Centerstjärnan är ensam östgötaspelare i förbundskaptenens Mikael Hills trupp.

14-17 juni samlas landslagsspelarna för det andra lägret inför VM i Prag i december. Det är tre målvakter och tjugo utespelare som kallats. Fokus under lägret i Höllviken kommer att ligga på anfallsspel.

– Vi har jobbat med en stomme sedan i maj förra året. Vi ser att större delen av den stommen är kvar, och de kommer också vara stommen till VM. Men vi har också SSL-spelare som under året har jobbat framåt och slagit sig in i det här sammanhanget, som är intressanta att titta vidare på, säger Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Några etablerade pjäser saknas emellertid.

– Johannes Larsson och Kim Nilsson (skadade) är inte med. Det finns fortfarande ytterligare bra spelare i ligan, så vi har en väldigt bra konkurrenssituation.

Noterbart är att före detta Linköpingsspelarna Gustav Fritzell (Pixbo/Wallenstam IBK) och Tobias Gustafsson (Storvreta IBK) också är kallade till landslagslägret i Skåne.