För att öka slagstyrkan ytterligare inför den avslutande och avgörande delen av säsongen gjorde Linköpingslaget i veckan klart med välmeriterade kanadensaren Andrew McWilliam.

Han gjorde första insatsen i LVC-tröja nummer fem i bortamötet med Vingåker och topplaget vann som väntat.

Till slut.

23–25, 25–22, 25–21, 25–16 blev segersiffrorna och som ni ser blev det, efter att rosten och matchovanan slipats bort efter det förlorade första setet, allt klarare dominans av gästerna.

Andrew McWilliam gavs mycket speltid på vänsterkanten för att komma in i sättet att spela med GP-slutspelet i Uppsala nästa helg som det första stora målet. Senare i vår är förstås siktet inställt på att ta tillbaka det förlorade SM-guldet.

– Bra att vi fick en tuff match. Det var perfekt inför GP. Vi spelade bättre och bättre, sa Johan Isacsson.

Han tvekade inte att ösa beröm över nyförvärvet från Kanada.

– En häftig kille. Det är absolut en klasslirare som vi fått in. Han kommer att bli bättre för varje träning och för varje match. Man ska också tänka på att han är mer eller mindre helt matchotränad.

Vad kan han bidra med?

– Bra serve, bra servemottagning och vass även offensivt. Sen är Calle (Ahremark) tillbaka fullt ut också, vilket gör att vi har 13 spelare att tillgå. Det gör att konkurrensen hårdnar och att vi kan träna tuffare.

– Nu behöver vi inte vara så oroliga om det skulle någon skada. Klart att jag inte gillar skador, men har du inte några skavanker har du nästan alltid tränat för soft, sa Johan Isacsson.

Linus Ekstrand fick pris som matchens lirare i LVC.