Nye målvakten trivs med konkurrensen

Har Adam Ingelfeldt äntligen fått en konkurrent om förstaspaden i Mjölby hockey? "Vi sporrar varandra", säger nye målvakten Hugo Kullander.

Hugo Kullander.

Hugo Kullander.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2019-10-16 21:45

Han pustade ut efter den knappa segern i prestigemötet med HA 74. Det blev 3-2 sedan Marcus Schelin avgjort i den tredje perioden. Gästerna från Sävsjö var inte alls ofarliga, men Hugo Kullander agerade stabilt och svarade bland annat för en svettig dubbelräddning i slutskedet av matchen.

– Ja, den var skön. Men backarna gjorde det riktigt bra i hela matchen, jag såg många puckar, säger Hugo Kullander.

20-åringen hade en märklig debut i MHC-tröjan för en vecka sedan, trots sex insläppta mål blev det seger mot Alvesta. Nu hade han stundtals mycket att göra, men agerade stabilt och gjorde inga misstag. 

– Skönt med tre pinnar. Det är det som gäller, säger Hugo Kullander.

Han lämnade moderklubben Linköping HC för hockeygymnasiet i Östersund. Där gjorde han det bra i både J18- och J20-laget och fick ett a-lagskontrakt med division 1-laget Östersund. 

– Jag konkurrerade med en mycket bra målvakt, samtidigt som jag själv kanske inte gjorde det så bra när jag fick chansen. Det var trots allt fyra lärorika år däruppe, jag ångrar det inte, säger Hugo Kullander.

Till den här säsongen var det ändå läge för en flytt, och när Mjölby dök upp som alternativ fanns det inget att tveka på. Nu konkurrerar han med MHC-profilen Adam Ingelfeldt om förstaspaden.

– Adam är en av dom som tagit emot mig allra bäst här. Jag trivs med honom, säger Hugo Kullander och Adam Ingelfeldt nickar instämmande.

Övriga mål, MHC: Edvin Lundqvist och Patric Juel. Publik: 275.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!