För att förstärka laget inför Champions league-kvartsfinalen mot Manchester City värvades välmeriterade engelska landslagsforwarden Natasha Dowie i vintras in till Linköpings FC. Delvis av ekonomiska skäl skrevs ett korttidskontrakt som går ut efter vårsäsongen i början av juli.

Men nu talar allt för att det kommer att förlängas.

På måndagens allsvenska upptaktsträff i Stockholm bekräftade Marcus Walfridson, tränare och sportchef, att det med största säkerhet blir en fortsättning. Just nu jobbas för att få fram de pengar som krävs.

Artikelbild

Och Dowie själv är positiv.

– Jag trivs jättebra, både med laget och med staden. Så jag hoppas på det, säger hon.

När det gäller var SM-guldet hamnar fick inte oväntat Rosengård flest röster på upptakten. Efter två år med guldjubel i Linköping trodde 64 procent av spelare, ledare, journalister och annat löst folk på upptakten att det blir skifte på mästartronen. 21 procent tippade att LFC ska försvara guldet. Efter några tunga år nämns Göteborg som en outsider i toppstriden.

LÄS MER:Guldbonusen tillbaka

Artikelbild

– Jag har gjort mål i alla lag jag spelat i och det vill jag göra nu också. Jag vill att mina mål ska hjälpa Linköping att ta guld igen, säger Natasha Dowie.

Marcus Walfridson hymlar inte heller om vad siktet är inställt på:

– Vi har inte pratat så mycket om målsättning. Men vi vill vinna alla matcher och gör vi det förstår alla hur det slutar.

Välkände tv-experten Lisa Ek tror som nästan alla andra på en fortsatt tvekamp mellan LFC och Rosengård – med skånsk fördel den här gången.

– LFC har potential, men just nu ser jag Rosengård som favorit. Det känns som de ligger lite längre fram och att Linköping behöver mer tid för att få ihop det.

I övrigt:

Efter LFC:s protester i fjol återinförs guldbonusen i allsvenskan. Efter ett gemensamt beslut från klubbarna får mästarlaget 200 000 kronor i höst.

Skadade LFC-stjärnan Lina Hurtig opereras på torsdag i Göteborg.

Inget klart, men otursdrabbade Emmaliina Tulkki kan lånas ut till en finsk klubb för att komma igång igen efter sin långa sjukdomsperiod.