I sin första match hemma i Linköping stod Max Wahlgren för två mål och en assist. Det första var kvitteringen. Och det andra 3–1 målet efter en fin framspelning av lagkamraten Oskar Seth. Ett samarbete som följde matchen ut.

– Det är alltid skönt att det börjar bra. Så det blir spännande att se. Man behöver ju alltid någon att spela med, man kan ju inte spela själv, säger en skrattande Max Wahlgren.

Trots den fina poängskörden var det inte den bästa matchen.

Artikelbild

| Johan Astbrant hade en njutsam kväll som slutade med seger.

– Det var en okej match. Det är mycket nytt och tidigt på säsongen. Men några saker tycker jag vi gör bra, försvarsspelet ska ha minst godkänt. Annars var det en typisk försäsongsmatch, säger han.

Han fortsätter:

– Det var kul att spela hemma här i Linköping. Det var mycket folk för att vara en träningsmatch.

Astbrant tycker till om samarbetet i Wahlgrenformationen som stod för samtliga mål.

Artikelbild

| Publiken var på plats.

– Om jag ska vara helt ärlig så matchades de mot Kalmarsunds svagaste femma. De har inte haft någon bra vecka så det är klart att det var skönt med utdelning. De har varit frustrerade hela veckan. Vi får se hur det går imorgon när de matchas mot tuffare motstånd, säger Astbrant och fortsätter:

– Max (Wahlgren) är här för att göra poäng. Börjar det så här och slutar så här är jag nöjd.

Astbrant berättar också att man lagt mest fokus på försvaret inför den här matchen. Och att försvarsspelet ska ha godkänt. Uppspelsfasen och omställningsspelet är något som behöver förbättras – men inget man ännu tränat på. Matchen slutade 4-1 till Libk.