– Det här har vi gått och väntat på. Det känns positivt över lag. Jag är jättenöjd med nyförvärven, säger tränaren Emil Stille.

Det som hänt i Solfjäderstaden sedan seriesegern i tvåan och segern i seriefinalen mot Rimforsa i våras är att fyra spelare kommit in i laget. Malte Tjerngren är ny keeper från Ledberg, Oscar Bierfeldt hemvändarback från Onyx, och både Gustav Strandberg och Adam Hjalmarsson är nya forwards som kommer att åka med pendlingsbilen från Linköping.

Hjalmarsson har haft ett års uppehåll från den högre innebandyn, men briljerade på måndagens träningsstart genom att vara klart bäst av alla spelare i beep-testet.

– Kul att känna att man är i bra form. Träna har jag inte slutat med, säger han.

22-årige Hjalmarsson växte upp i Tranås, men började som 16-åring på innebandygymnasiet i Jönköping. Det blev en SSL-säsong i Jik. Nu satsar han på studierna till civilingenjör i Linköping, men vill spela innebandy på högre nivå igen.

– Jag vill tävla, det är det roliga. Men på en rimlig nivå så man hinner med annat också, säger han.

Adam Hjalmarsson kommer till ett lag med kompisen Jacob Larsson, som försökt få honom till Motala ett tag. En tänkbar line i vinter kan bli Hjalmarsson, Larsson och Simon Hedberg. Grabbar som känner varandra från förr.

Artikelbild

| Träningsstart efter semestern. Den första gemensamma träningen i Motala sporthall var efterlängtad i Solfjäderstadens nya division 1-lag. Nu ska Motalalaget etableras i ettan.

Hjalmarsson gillade gänget när han var med och blev ”inkilad” på Motala stadsfestival härom helgen.

– Ett skönt gäng. Man får ingen framgång om man inte är ett gott gäng och jag hade aldrig gått till ett lag som jag inte trodde på, säger nyförvärvet.

Artikelbild

| Tranåskillen Adam Hjalmarsson har fått en nytändning i Solfjädern. "Jag hade aldrig gått till ett lag jag inte trodde på", säger han.

Adam Hjalmarsson kan vara den skytt som Solfjäderstaden behöver nu när Joacim Risberg gått till Ledberg. Risberg blir en tung förlust och Solfjäderstaden kan också tappa backen Marcus Sjöholm som är ett frågetecken.

– Det handlar om livspusslet. Vi får se om Sjöholm kommer senare under säsongen, säger Emil Stille.

Solfjäderstaden har en långsiktig målsättning att nå allsvenskan, men i vinter blir det först och främst att försöka hänga kvar.

– Vi vill ju etablera oss först och visa att vi hör hemma här. Sedan kan vi bygga vidare, säger Emil Stille.

Jens Larsson i Fjäderns sportgrupp tycker att alla i laget är träningssugna och taggade inför ett nytt försök i ettan.

– Förra gången var vi för dåligt tränade och för få spelare. Nu har vi behållit i stort sett alla och kryddat med några extra, säger Larsson.

Solfjäderns uppladdning: Träningsmatcher: 11/8 Gränna borta (träningsläger Visingsö 10-11/8), 17/8 Finspång hemma, 24/8 Fagerhult Habo borta, 1/9 Lillån hemma, 15/9 Kumla hemma. Premiär: Hovslätt borta i Jönköping 28/9.