I onsdags kom nyheten om att fem VM-åkare, varav två österrikare, gripits av polis misstänkta för bloddopning under skid-VM. En 40-årig idrottsläkare från Tyskland har pekats ut som huvudperson i det som beskrivs som ett dopningsnätverk.

Nu träder den österrikiske proffscyklisten Georg Preidler fram som den sjunde i raden av aktiva.

De senaste dagarna har varit en mardröm. Jag visste inte om jag skulle bli avslöjad eller inte. Jag visste inte om den här dopningsdoktorn hade lyckats dölja allt, säger 28-åringen till Kronen Zeitung.

Svensk ex-lagkamrat

Preidler har de senaste två åren tillhört det franska stallet FDJ där han varit stallkamrat med bland andra jämnårige svensken Tobias Ludvigsson. Efter att österrikaren under måndagen erkänt dopning meddelade FDJ att Preidlers kontrakt upphör med omedelbar verkan.

Preidler slutade på 29:e plats totalt i Giro d'Italia förra året och blev dessutom 16:e i tempoloppet vid OS i Rio de Janeiro 2016. Enligt egen utsago ska han däremot ha börjat använda sig av förbjudna metoder först nyligen.

"Största misstaget"

Det var det största misstaget i mitt liv, säger Preidler som överlämnat sig själv till polisen i hemstaden Graz.

Han är nu den andra cyklisten efter landsmannen Stefan Denifl att erkänna inblandning i dopningshärvan.

Tidigare har de fem längdåkarna Aleksej Poltoranin från Kazakstan, österrikarna Dominik Baldauf och Max Hauke samt Karel Tammjärv och Andreas Veerpalu från Estland gripits av polis och blivit avstängda av Internationella skidförbundet Fis.