Spelkrönika V75 körs på norska Bjerke den här gången. Loppen är ojämna men under en procent på skrällen i V75-2 kittlar!

Bjerke bjuder sällan på skyhöga utdelningar och storskrällarna är ovanliga. På de 50 senaste V75-loppen (som vi svenskar spelat till) på Bjerke har SAMTLIGA vinnare varit bland de sex mest streckade i sitt lopp. Över tre favoriter har vunnit i snitt och även dagens omgång ser favoritbetonad ut med flera spikförslag eller till synes starka lås. Framförallt så sticker två-tre hästar ut i de flesta avdelningarna så ska man någon gång spela utan spik så kan den här omgången passa bra.

Ska man luta sig mot en stark favorit så är dock 2 Tripolini V.P. (V75-5) trots allt en sådan. Sexåringen har en oerhört passande uppgift och med krönikans blyga budget känns det okej att spika trots hög insatsprocent. Han räckte inte till i Frankrike senast men då var det lång distans och det hade strulat med resan och saker runt omkring. Det blev dessutom ett på tok för tungt lopp och tränaren låter inte det minsta oroad över formen. Tripolini V.P. har gått strålande varje gång innan dess och nu är läget perfekt. Det blir tidig ledning och sedan har jag svårt att se någon utmana. Fossens Bonus är normalt farlig men står närmast utvändigt om mitt singelstreck och sannolikt så blir starten avgörande. Lägg därtill att hästen redan är klar för finalerna nästa helg och att man därmed sparar bakhovarna. Han fungerar med bakskor men optimalt är det inte och att han blir reserv beror mest på att 12 Bruno di Quattro är först på turordningen (och får alla strecken om favoriten stryks). Den sistnämnda gynnas annars av strykningen då han har kommit ner i banan samt fått en bra rygg nu.

I den inledande, ojämna Gulddivisionen höjer sig en trio markant.Thai Broadway har jag haft med i mina lås i båda de senaste starterna, som 8-oddsare respektive 5-oddsare. Nu lär oddset bli något lägre men han blir inte storfavorit och visst är det ett givet förstastreck. Björn Goops sjuåring har haft sparade krafter i båda de nämnda starterna och formen är på topp med tre lopp i kroppen efter lång vila. Jag måste dock dubbla med 9 Ivar Sånna som radar upp segrarna. Det här var ju en häst med exceptionell kapacitet redan från början och efter en del strul har han nu växt in i eliten. Precis som vid SM-segern så måste det lösa sig ifrån bakspår men i ett ihåligt lopp med bara åtta hästar bör Jomar Blekkan kunna köra till när han önskar.

Missa för gu..din egen skull inte att strecka 11 Brake To Vacate i V75-2. Det här är en riktigt bra häst som tål att göra en del jobb och senast satt fast med sparade krafter i V75. Löser det sig från spår 11 kan det bli riktigt roligt! Roliga måstestreck i övrigt: 10 Gematria (V75-3, 2 procent), 7 Avery (V75-4, 8 procent), 10 Twister Bi (V75-6, 13 procent) och 9 Juvels Boy (9 procent).