Målfest och 5–2-seger i hemmamötet med LB 07 i söndags var en minst sagt välkommen framgång för LFC i allsvenska fotbollen.

Men allt var inte positivt.

Trots två mål och två assists lämnade landslagsstjärnan Kosovare Asllani planen mäkta besviken och irriterad – efter att ha dragit på sig dubbla varningar och blivit utvisad strax före slutet. Asllani varnades först för filmning och sedan för att ha kastat bollen i marken.

Det fick henne själv att efter matchen skriva på sitt eget twitterkonto:

”Aldrig filmat i mitt liv. Aldrig fått rött kort i hela mitt liv. Skulle haft två straffar, får två gula kort i stället.”

Även Olof Unogård var mycket irriterad över bedömningen – och är det fortfarande. För Sporten bekräftar han att klubben under måndagen gjorde ett försök att få straffet upphävt.

Tränaren säger:

– Jag var inne och pratade med domaren efteråt och man kan väl säga att vi inte var överens. Jag har också varit i kontakt med domarkommittén för att se om det är någonting som vi kan göra. Om det gått att överklaga hade vi gjort det.

Men det går inte?

– Nej, man utmanar tydligen inte beslut som är fattade på det sättet. Tyvärr.

Har du sett situationerna i efterhand?

– Ja, det är svårt att se exakt vad som händer på tv-bilderna. Däremot finns stillbilder som klart och tydligt visar att första situationen är straff och absolut inte en filmning. Det känns både tråkigt och märkligt.

Utvisningen innebar att Kosovare Asllani är avstängd i hemmamötet med Hammarby på fredag, som är sista matchen före landslagsuppehållet för avgörande VM-kvalmatcherna mot Ukraina och Danmark.

Till dess hoppas LFC att offensiva nyförvärven Marie Yasmine Alidou D´Anjou och Dajan Hashemi ska vara spelklara.

– Det räknar vi definitivt med. Båda känns spännande, säger Olof Unogård.

Med Asllani borta uppstår en vakant plats i startelvan och nya Alidou kan bli aktuell som ersättare.

Hetaste tipset för dagen är dock att Lina Hurtig, på väg tillbaka efter vårens långtidsskada, då gör sin första allsvenska match för säsongen från start.

– Det är ett alternativ. Vi får se hur det ser ut i veckan. Förhoppningsvis kan Lina vara redo för åtminstone en halvlek på fredag, säger Unogård.

Vad gäller vänsterbacken Elin Landström, som axelskadades efter en smäll mot Vittsjö för några veckor sedan, blir det inget spel förrän i början av september.

– Tanken är att hon ska kunna vara med och spela och träna fotboll i nästa vecka. Vi visste att det skulle ta lite tid även om ingenting var av i axeln, säger Unogård.