LFC är klart för kvartsfinal i svenska cupen och om inget oförutsett inträffar spelas hemmamötet med Örebro söndag 19 mars.

Bekymret?

Klubbarna hade sedan tidigare kommit överens om en träningsmatch helgen efter och nu är inte Örebro så suget på att åka tillbaka till Linköping ytterligare en gång före seriestart.

– Vi får se hur vi löser det, säger Kim Björkegren, LFC-tränaren.

Efter helgens träningsmatch mot Eskilstuna väntar landslagsuppehåll. Det betyder att det inte blir många LFC-spelare kvar på hemmaplan. Av de svenska spelarna försvinner Magdalena Eriksson, Jessica Samuelsson, Jonna Andersson och Lina Hurtig till A-landslaget, medan Irma Helin och Tove Almqvist ska spela med U 23. Lägg därtill att de flesta av de utländska spelarna också lämnar för uppdrag i respektive nations tjänst.

Målvakten Matilda Haglund närmar sig comeback efter korsbandsskadan i fjol och har kommit i gång med lättare bollträning, men får än så länge inte vara med i några kontaktövningar.

Johanna Rasmussen, som i förra veckan fick besked om att säsongen med största säkerhet redan är över, väntar på några ytterligare undersökningar innan hon kan göra sin korsbandsoperation.

Allt mer talar för att LFC nu väljer att försöka värva en ersättare.

– Man kan väl säga att vi har öppnat upp dörren. Marknaden är begränsad och det ska vara rätt spelare, men det finns trots allt en del utan kontrakt. Både i och utanför Europa, säger Björkegren.