17-åringen tar plats i damlaget

I helgen går starten för orienteringstävlingen Tiomila. Ett nytt ansikte i LOK:s damlag är 17-åriga Tove Ekström som tidigare sprungit i ungdomsklasserna.

Foto: Per Magnusson

ORIENTERING2017-04-28 09:10

Hon har tidigare sprungit i ungdomsklasserna för LOK, men under helgens Tiomila har hon blivit uppflyttad till damklassen. Hon är en av deras förstaårsjunior och en tjej som spås en ljus framtid.

– Det kommer att bli en utmaning men också väldigt kul. Jag har inte pratat så mycket med dem i laget än men min plan är att försöka att göra mitt egna lopp och inte fokusera så mycket på andra, säger Tove Ekström och fortsätter:

– Jag tror inte det kommer att vara en så stor skillnad mot de vanliga stafetterna jag kört innan. Men på Tiomila är det alltid mycket folk och en annan stämning. Så det är ändå lite speciellt.

Det är hård träning som har tagit den unga tjejen till att få springa i damklassen. Under veckorna är det skola och träning på orienteringsgymnasiet i Hallsberg som gäller. Där bor hon i ett elevhem tillsammans med andra idrottande ungdomar.

– Det är träningar nästan varje dag i skolan och sedan är det teoripass med tävlings- och träningslära, säger Ekström.

Efter en tuff vinter med sjukdoms- och skadeproblem är hon glad över att kunna springa en tävling där kroppen är helt frisk. Hennes resultat i Swedish League har därför varit lite ojämna, enligt henne själv.

–Jag var borta i fyra veckor på grund av något virus och har varit sjuk till och från under hela vintern. Sedan har jag lyckats vara frisk i två veckor för att sedan bli sjuk på nytt. Sedan blev jag även skadad på köpet. Men nu ska allting vara bra. Jag har i nuläget haft en och en halv månad där jag har kunnat köra på helt normalt. Så nu är jag redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om