– Den här veckan har det handlat mycket om att bygga upp arenaområdena och campingen. Ansvarsområdena är uppdelade mellan oss arrangörsklubbar och vårt huvudansvar är bland annat logistiken med bussar, avslutningsfesten, två starter på samtliga etapper, banläggningarna för etapp 1 och även banläggningen för elitsprinten. Vi har även Lena Strömbäck som sitter i O-ringens ledningsgrupp och där har särskilt ansvar för allt som rör just deltagarnas boende. Det finns att göra helt enkelt. Totalt bidrar vi med 130 funktionärer, säger Inger Gustås, Ordförande i LOK.
Som arrangörsklubb för O-ringen finns ingen tid till att medlemmarna själva ska kunna springa, men det är inget som verkar bekymra LOK-medlemmarna.
– Alla i LOK har varit med på O-ringen tidigare så det handlar mycket om att bjuda tillbaka när man får äran att arrangera O-ringen. Sen har vi så att undantag görs för ungdomar upp till 16 år och för våra elitlöpare. Totalt rör det sig om 25 ungdomar och sju elitlöpare som ska springa i LOK:s färger.
Som Linköpingsklubb har LOK inte samma självklara närhet till skogarna i Norrköpingsområdet och då även till allmänheten som kan tänkas bli intresserade och vilka komma och besöka området. Således har LOK inte gjort jättemycket reklam för sig själva som klubb.
– Avståndet till området gör det till en liten nackdel för oss i att fånga upp nya medlemmar men vi har våra ungdomsträningar året om och även en intensivkurs för vuxna. Dessutom lägger vi varje vecka upp en ny bana här i Linköping och med en karta som är gratis att ladda ner på vår hemsida. Kartorna är lätta att följa även utan kompass men vill du ha en och prova på är det bara att svänga förbi LOK-gården så kan du låna en, avslutar Gustås innan hon återvänder till förberedelserna inför O-ringen.
Fotnot: Mer om O-ringen finns att läsa i den specialbilaga som Corren gav ut tillsammans med tisdagens tidning.