– Det är jättepositivt och känns väldigt betryggande efter en hel del tränarbyten. Också skönt att han är en bra, stabil och lugn människa, säger Oscarsson.

22-årige LFC-backen spelade två säsonger i Hammarby under ledning av Olof Unogård innan hon kom till Linköping.

– I Hammarby var han väldigt bra på att få ihop gruppen med en bra harmoni och stämning i laget. Vilket är mycket viktigt då det har gått lite upp och ned under vårsäsongen, menar Oscarsson.

Hon påpekar också att han lyckades bra med att få ut maximalt av alla som både fotbollspelare och personer trots de milda resurserna. Hon väljer dock att avstå från kommentar på anledningen till att Unogård fick lämna Hammarby i februari.

– Jag vet att alla spelare och de jag känner har varit otroligt nöjda med honom. Han byggde upp oss som lag och det hoppas jag att han fortsätter med. Det var Hammarbys beslut, och om jag hade varit kvar när det här hände hade jag varit otroligt besviken på ledningen i denna fråga, säger Oscarsson.

Oscarsson visar också stort stöd till LFC:s förre tränare Henrik Jensen och tror på en naturlig övergång.

– Henrik kom in när ganska mycket kändes rörigt. Vi var inte ens i närheten av att få ut hundra procent av vår potential. Där tycker jag att Henrik har bidragit fantastiskt och är tillsammans med Olof (Unogård) en av de bästa tränare jag haft. Så det blir förhoppningsvis ett smidigt byte, säger Oscarsson.

Hon avslutar med att det är en väldigt öppen damallsvenskan i år och att det fortfarande finns chans på SM-guld och de högre placeringarna.