– Han är ju en av de som man sett upp till genom åren när man följt serien. Han, Robert Dahlgren, Johan Kristoffersson och några till. Nu ska man själv tävla mot dem, det känns faktiskt lite overkligt. Och självklart vill jag vara bäst i Linköping, säger Oskar och skrattar.

Oskar kommer nämligen köra en av två bilar för Mikael Kågereds team. Än så länge har man klart med de tre första tävlingarna, men förhoppningen är att man ska kunna delta i hela serien.

– Allt handlar om ekonomi och när man inte är så känd så är det svårare att få ihop sponsorer. Men vi jobbar på det varje dag.

Oskar har en gedigen racingbakgrund, startade som de flesta andra med gokart och har sen gått via bland annat Radical och Swedish GT till att i år för första gången få möjligheten att testa på STCC.

I det civila jobbar han som motorjournalist på Teknikens Värld och testkör bilar dagarna i ända. Det är också i den rollen som han har den enda erfarenheten av den här typen av tävlingsbil.

– Innan förra säsongen var jag inbjuden till en testdag i Spanien, där fick vi testa på att köra en sån här bil under tre varv.

Bilen han ska köra ägs av Mikael Kågered och har bara gått några testvarv förra säsongen. Den skulle tävlat hela serien, men så blev aldrig fallet.

Premiären är en knapp månad bort och till dess hoppas Oskar hinna med att få lära sig bilen ordentligt.

– Om vädret är med ska vi ut till Mantorp park på onsdag nästa vecka. Sen har STCC en officiell träningsdag på Ring Knutstorp och vi har hyrt den banan dagen innan de testerna. Så tre dagar räknar jag med att kunna köra bilen.

Räcker det?

– Det kan man aldrig veta. Men jag brukar ha ganska lätt att komma in i nya bilar, även om det var ett tag sen jag körde framhjulsdrivet i tävlingssammanhang.

Vad har du för förhoppningar?

– Jag vill inte sätta för mycket press på mig själv så man blir besviken om man inte lyckas leva upp till dem. Samtidigt är jag inte med för att vara bland de sista. Jag vet att jag och teamet kan vara med och slåss om pallplatser om vi får till alla inställningar på bästa sätt. I och med att det finns en bil till i teamet (som körs av Andreas Ahlberg) har vi ju data från en säsong som vi kan använda oss av. Det är viktigt.

Premiären körs i Knutstorp 5 maj.