– Tidigare har jag haft problem att nå ända fram med många andraplaceringar, så självklart hade det betytt väldigt mycket att få vinna den totala tävlingen, säger Kappling.

Under torsdagen tog han återigen guld, denna gång i frisbee allround precision. Med den här framgången ligger Linköpingbon sju poäng före tvåan sammanlagt. Han har därmed skapat sig ett mycket bra läge för att efter fredagens sista gren kunna titulera sig som Sverigebäst.

36-årige Daniel Wall, som tävlar för MSK Kvarnvingarna, tog på torsdagen silver i rally sprint. Innan han gick in i tävlingen hade en ett flertal SM-medaljer i ryggen.

– Jag är ganska bra på att tända till redan från start, då sträckan var kort handlade det om att vara med från början. Jag gillar det explosiva, att ge hundra procent från start till mål, vilket behövs på korta sträckor, säger Wall.

Wall är nöjd med prestationen och påstår även att SM-veckan är bra för motorsporten.

– Rallyt gick bra, och det har varit en riktigt rolig dag. Jag tycker att det är bra mediebevakning med tv-tid under SM, vilket inte är alltför vanligt för motorsport, tyvärr, säger han.

Wall deltar inte på några andra tävlingar under veckan utan får nu vänta tills augusti innan rallytävlingarna är tillbaka.

Förutom dessa prestationer tog Edvin Almqvist, tillhörande KFUM Linköping, silver i frisbee allround längd. Stefan Karlsson, från Linköping UFS, tog silver i samma tävling som klubbkompisen Anton Kappling. Mjölbys Carina Hedberg tog brons i styrkelyft.