– Det är det största som finns. Det kommer att bli en jättehäftig upplevelse att få vara med på en sådan här stor tävling och få den erfarenheten, säger hon.

Under veckan har hon varit på plats för att reka inför tävlingen. Det innebär att hon tillsammans med sin förare har åkt, i en personbil, för att studera hur banan ser ut, när svängarna kommer och hur hon helt enkelt ska leda rätt. Något som kommer att vara extremt viktigt då hon aldrig kört med föraren tidigare.

– Jag kommer att åka med en finsk kille (Kari Hytönen, kör en Skoda). Det är första gången han kör den bilen vi ska åka i under tävlingen. Så jag har väl inte allt för höga förväntningar på resultatet. Men jag hoppas ju så klart att det går så bra som möjligt, säger 29-åringen.

Hon fortsätter:

– Det är första gången jag träffar honom. Och han pratar bara engelska. Så det blir första gången jag ska läsa kartan på engelska, vilket blir en riktig utmaning. Man får ju inte tveka när man kör 150 kilometer i timmen, säger Ida Lidebjer Granberg, som är född i Norrköping, men också har bott i Mjölby och Linköping.

För två år sedan var hon med om en svår krasch. Något som har satt sina spår.

– Jag bröt båda fötterna på nio ställen. Så det var ordentligt. Jag har fortfarande men av det, men det är inget jag märker när jag sitter i rallybilen. Det tog dock ungefär ett år innan jag kommer över rädslan, trots att jag åkte mycket. Men nu känns det bättre, helt klart, säger hon.

Kartläsaren menar också att hon har fått bygga upp sig efter olyckan. Samt att åka med de man kan lita på.

Lidebjer Granberg tävlar numera för Asarums MS och bor i Blekinge.