Med flera mästartitlar på vägen, svensk mästare, juniorvärldsmästare, champion i det asiatiska mästerskapet och mästare i WRC 2, är det nu dags för Pontus Tidemand att sikta ännu högre. Tillsammans med M-Sport startar han i värstingklassen i VM och deltar i säsongspremiären i Rallye Monte-Carlo för att sedan ta sig an Rally Sweden på hemmaplan.

De senaste veckorna har varit fyllda med stenhårt arbete för Pontus Tidemand, som är fast besluten att nå nästa steg i karriären. Efter fyra framgångsrika år med Skoda Motorsport valde han att inte förnya kontraktet. Tidigare i veckan stod det även klart att han lämnar sitt management sedan sju år tillbaka. Tillsammans har de genom åren åstadkommit ett bagage innehållande hela tre internationella mästartitlar: Junior World Rally Champion, Asia-Pacific Rally Champion och WRC 2 Champion.

– Jag vill till varje pris nå min dröm om att en dag bli världsmästare och det innebär att jag måste våga släppa tryggheten och satsa allt för att ta chanserna att komma framåt, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Möjligheten den dök upp hos brittiska M-Sport där teamchefen Malcolm Wilson nu ger Pontus chansen att starta 2019 års säsong i deras Ford Fiesta WRC i Rallye Monte-Carlo och i hemmatävlingen Rally Sweden.

Rallye Monte-Carlo avgörs den 24-27 januari med Rally Sweden knappt en månad senare, den 14-17 februari.