Det var en historisk match som utspelade sig på Fredriksbergs IP i den stekande värmen. För fem år sedan lade både Kenty och Östria ner sina seniorlag för att samarbeta och AFK Linköping bildades, men inför årets säsong så valde båda föreningarna att dra sig ur samarbetet av olika skäl för att starta igång på nytt och börja om från början i division 6.

Matchen höll ett lågt tempo på grund av värmen, det var ett hårt kämpande Kenty som försvarade sig väl mot ett bollförande Östria Lambohov som inte riktigt fick igång något tempo i sitt spel. Ledningsmålet kom i mitten på den första halvleken när den notoriske målskytten Habib Brahim läckert satte dit ledningsmålet. Kenty gav sig inte utan fick tag i matchbilden och lyckades kvittera kort efteråt genom Karl Winell. Glädjen blev dock kortvarig och Östrias store forward Daniel Asplund hann med att prickskjuta in 2–1 precis innan den välbehövliga pausvilan.

I andra halvlek tog värmen ut sin rätt än mer och orken och löpviljan fanns inte riktigt där hos något av lagen men Östrias tekniska kvalitet tog överhand och efter ett par heta chanser så lyckades återigen Daniel Asplund sätta dit ännu ett mål till 3–1 som också blev slutresultatet. Vinsten var välförtjänt

– I första halvlek slarvar vi lite för mycket i sista tredjedelen men har ändå bra kontroll på matchen. Andra halvlek är bättre då vi får äga boll men behöver bli mer effektiva men i det stora hela en stabil seger i en prestigefull match, säger Östrias tränare Greger Johansson.