– För mig är det mer intressant vilka spelare som slutar matchen, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson efter segern med 1–0 (0–0) mot Sydkorea i genrepet i Göteborg.

Sluta matchen fick Mjölbytjejen i Chelsea, Jonna Andersson, göra. Hon var pigg och delaktig offensivt som vänsterback och gjorde bra 30 minuter.

– Skönt att få åka till VM med en vinst, även om vi har en del att jobba på, säger Andersson.

Peter Gerhardsson har verkligen jobbat med laget och spelarna, för att få alla att förstå att alla är viktiga, hela bänken.

– Det är bra att vi har tryckt på det, att vi har 23 spelare som alla är redo. Vi har en bredd, tycker Jonna Andersson.

I startelvan fanns Stina Blackstenius, Vadstenatjejen i Linköpings FC, och hon gladdes för Madelen Janogys skull. Blackstenius var själv utbytt när Janogy gjorde segermålet på stopptid.

– Otroligt skönt med seger. Vi hade en tuffare första halvlek där Sydkorea var bollskickliga. Men vi höjer oss i andra, menar Blackstenius.

Svala försommarvindar och sol och en småskön kväll var det när Sveriges på nationalarenan Gamla Ullevi bjöd upp till VM-genrep. 6 854 personer kom och hemmalaget mönstrade en startelva med mycket LFC. Lina Hurtig, matchens lirare, spelade på vänsterflanken och Stina Blackstenius och Kosovare Asllani bildade anfallsduo.

Både Hurtig och Blackstenius hade chanser i första halvlek och Blackstenius till och med gjorde 1–0 på Asllanis hörna, men det dömdes bort för ruff.

– Jag gjorde inte så mycket fel, hade varit kul om det blivit mål, sade Blackstenius efter att ha sett reprisbilderna.

I andra halvlek var det Sydkorea som gjorde mål, men det dömdes också bort, för offside.

Sverige gjorde trippelbyte i mitten på andra och både Fridolina Rolfö och Jonna Andersson kom in på vänsterkanten. Det gav lite mer fart.

Det var inte orättvist med segermål sent, men det kunde lika gärna gått åt andra hållet.

– När man vinner är man glad. Jag ska se matchen igen och då kanske det kommer fram saker som vi behöver förbättra, men nu är jag glad. Jag vinner gärna på övertid, kommenterar Peter Gerhardsson.

Nu tar Sveriges lag ledigt några dagar innan avresan till VM sker i mitten av kommande veckan. Premiären mot Chile spelas i Rennes i nordvästra Frankrike tisdagen den 11 juli. Även Thailand och USA finns i Sveriges grupp.

– Man är ju realist, målet får bli att gå vidare från gruppspelet. Sedan kan allting hända. Jag tycker att det ser bra ut, säger svenska supportern Emma Holmqvist från Malmö som åkt för att se genrepet på plats.

Holmqvist har följt Rosengård i tio år och tycker att Sveriges landslag blivit bättre under Gerhardsson än under Pia Sundhage.

– Det behövs nya infallsvinklar, säger hon.

I Göteborg är fortsatt Lotta Schelin, stjärnan som lagt av, en favorit bland fans, men Caroline Seger och Kosovare Asllani är legendarer i vardande i popularitet.

– Vi tror att det går bra när de övat lite mer, säger Stella Lundqvist och Saga Roos i Stenungsunds F04-lag.

För det svenska laget är det nu med spänd förväntan och lite positivt pirr som man nu snart åker till Frankrike.

– Nu fokuserar vi på Chile, äntligen en riktig tävlingsmatch. Det blir en nivå till på allting då, säger Peter Gerhardsson.