Det har varit ett stort engagemang omkring bygget av en fullstor hall i Brokind där invånarna gick ihop för att samla in pengar. Den skedde genom att engagerade människor öppnade ett konto som det gick att sätta in pengar på. Till slut var insamlingen uppe i 45 200 kronor. Samtidigt söktes bidrag som gjorde att summan till slut var uppe i 3 851 200 kronor.

– Egentligen var det inte pengarna i sig som gjorde att vi till slut fick en fullstor hall utan det var snarare att vi visade på ett engagemang. Det gjorde att vi stack ut lite grann. Det var ju en liten summa trots allt om man kollar på en kommunal budget, säger Brokinds IF:s ordförande Ingvar Holm.

Tack vare hallbygget har flera sporter börja utövas i området.

Artikelbild

– Vi hade ingenstans att vara innan så all verksamhet kom till av att hallen byggdes. Det fanns någon liten innebandyverksamhet i den gamla hallen som var på 90 kvadratmeter. Det är en tiondel av den här, säger Holm.

Just där hallen nu står fanns tidigare en grusplan. Det var också där som Anton Tinnerholm, med Brokinds IF som moderklubb, tränade på vintrarna när han växte upp.

– Det var ofta snö upp till knäna när vi tränade här. Det är lite andra förutsättningar för barnen i dag och jag tror det här kan bli ett fantastiskt lyft – inte bara för fotbollen – utan de andra sporterna i Brokind också, säger Tinnerholm som efter framgångar med Åtvidabergs FF och Malmö FF numer spelar för New York City i MLS.

Invigningens huvudakt var när Anton Tinnerholm berättade om sin karriär – så här långt. Men Brokinds IF hade också en överraskning till Anton. Först fick han ett hedersmedlemskap av klubben och sedan också Kindavallens A-plan uppkallad efter sig. Planen kommer att heta Antons Arena.

Artikelbild

| Under tisdagen hade Brokinds IF en invigning av hallen i Brokind som var klar i somras. Det är en av alla hallar som Kultur- och fritidsnämndes Cecilia Gyllenberg Bergfasth lyfter fram som ett lyckat projekt.

–  Jag gillar att de verkligen tog "arena" i namnet. Då kan man säga till grabbarna som inte har så stor koll att man har en arena döpt efter sig, säger Tinnerholm och ler.

Han fortsätter:

–  Men att få en fotbollsplan döpt efter sig här är otroligt stort och rörande. Det var absolut ingenting jag förväntade mig. Jag skulle bara inviga den här fantastiska hallen och så har man helt plötsligt en "arena" döpt efter sig. Jag uppskattar det väldigt mycket.