– Ja, problemet är ju att jag egentligen är en av dom, sa finalhjälten när han fått bucklan av prisutdelarna Ken Sema och "Mujo" Tankovic.

Paul hade trixat in 2–1 i allra sista sekunden av finalens sudden death i ICA-cupen.

Han var givetvis glad för segern, men samtidigt lite kluven över att sänka sitt eget lag som han spelar för Svenska futsalligan.

Artikelbild

– Jag kom hit, jag vann och jag ska tillbaka. Jag är deras spelare egentligen. Jag skrev över mig precis innan klockan var 00.00 sista dagen innan pappren skickades in till förbundet.

Anledningen var att NFK har så många spelare, 25 på vissa träningar, och Paul ville spela och få göra skillnad. I Smedby fick han gott om speltid.

– De har aldrig vunnit innan, så jag kände en extra glöd. Det fanns en chans. Jag sa till mig själv innan att jag kommer att avgöra det här för Smedby.

NFK, obesegrat i futsalligan, med många stjärnor och landslagsmannen "Igge" Malki, var storfavorit i finalen. Men Smedby klarade oavgjort 1–1 över de tolv ordinarie minuterna, efter målen av Jakob Magnusson och Haris Sijaric, NFK.

Artikelbild

– Hade det varit 2x20 minuter som i futsalligan så vinner de ju. På tolv minuter kunde vi skrälla. Det är de som är stjärnorna, jag tror de underskattade oss. Enda sättet är att ta vara på att de är lite nonchalanta. Vi var på hugget och släppte inte en enda meter.

När det var på väg mot ett straffavgörande kom segermålet i en kontring.

Artikelbild

– "Fille" (Johansson) fick den på kanten, passade in till mig och jag chippade upp den för att göra en bicykleta, men chippen var lite för hög så jag försökte lobba över målvakten. Han touchade den lite och jag kunde lägga in den med vänstern, berättade Paul.

Utomhus är han forward i Smedbys division 3-lag och inomhus spelar han futsal för Norrköpings FK.

– Det kan verka lite förvirrat, haha, men det är enkelt. För mig finns det ingen paus, det är direkt in futsalen. Från att ta emot med insidan till att börja ta emot med sulan. När futsalsäsongen tar slut har jag fotbollen att se fram emot.

Han har bara spelat en av ligamatcherna för NFK i år.

Vad passar du bäst till?

– Jag är väl mer en utomhusspelare, men jag är teknisk och har spelat futsal sedan jag var tio år. Jag har alltid dribblat, jag dribblade in till mållinjen, berättade finalvinnaren om Smedbys triumf i hemmacupen.

Smedby tog sig till final genom att vända 0–1 till 3–1 mot Motala AIF i semifinalen. NFK slog Calcio Amore med samma siffror i den andra semifinalen.

Herrjuniorfinalen vanns av Åby mot Sleipner efter vackert 1–0-avgörande av Erik Eliasson.