Med 22 mål och 29 assist på 13 matcher så vann Solfjäderstadens Elise Henrichsen poängligan i division 1.

Ett facit som inte gått obemärkt förbi bland innebandyklubbarna i Sverige och på tisdagen blev det klart att Henrichsen lämnar Solfjäderstaden för spel i allsvenska Kalmarsund FBC.

– Det känns jättebra. De hörde av sig och det var ett så bra erbjudande så jag kunde inte tacka nej. Jag var tvungen att ta chansen och verkligen satsa, säger Henrichsen.

Artikelbild

| Elise Henrichsen.

Har du inte gjort det tidigare?

– Det har jag faktiskt aldrig gjort. Tyvärr så har jag varit lite lat och bekväm. Så det är dags att verkligen ge det chansen nu.

Flyttlasset ner till Kalmar går i augusti men Henrichsen har varit nere och hälsat på i sin nya klubb.

– Kalmar är en väldigt trevlig stad och det verkar vara en jättebra klubb. Jag fick en väldigt positiv bild. De satsar lika mycket på tjejerna som på killarna.

Fram tills flytten kommer hon att träna med Solfjäderstaden.

– Det känns lite märkligt att lämna Solfjädern. Men nu får jag vara med dem och träna med dem på försäsongen och det känns jättebra. Då hinner jag ju säga hej då ordentligt.

Sportchefen för Solfjäderstadens damer, Henrik Winskog, gläds med Henrichsen samtidigt som han nu har den tuffa uppgiften att fylla luckan hon lämnar efter sig.

– Det gör vi inte så lätt. Vi har kontakter ute fortfarande och vi har många som är intresserade. Men många av dem tycker att Motala ligger i världens ände. Bland annat har vi pratat med tre SSL-spelare. Men vi har inte fått något besked av dem än. Den enda som tackat nej är Hanna Trygg som spelade på dubbellicens i fjol. Hon kommer fortsätta i Berg, säger Winskog.