– Om vi kommer trea eller fyra är inte så viktigt. Det är viktigast att vi får börja hemma, säger Wahlgren inför lördagens SSL-epilog mot Falun och inför slutspelet som startar på torsdag.

Max Wahlgren tycker själv att han är en innebandyspelare som ska göra 60-70 poäng på en säsong. Det har han gjort tidigare.

Men under sitt första år med Linköping har han spelat i tredjekedjan mycket och då är han nöjd med de 51 poäng han gjort.

Artikelbild

| Poängkungen Max Wahlgren säger att han skulle vara en bra back i laget. Men det är som målskytt han ser fram emot slutspelet med Linköping.

Wahlgren har spelat samtliga 31 matcher i grundserien.

– Laget har satt poängrekord i år. Linköping har aldrig tagit så många poäng i SSL. Det måste vi komma ihåg, bra ändå, säger han.

För den egna insatsen har det varit lite omställningsproblem. Ny stad, nytt lag, nya lagkamrater, nytt klubbmärke och framför allt: Ny sorts klubba.

För en lekman kan det tyckas som en petitess att byta fabrikat från Unihoc till Linköpings klubbsponsor Fatpipe, men det har varit ett nytt blad att hantera.

– Jag skjuter inte lika bra, men det går bättre och bättre, säger han.

Du har inte försökt få dispens?

– Jo, det har jag. Men det går inte.

Max Wahlgren brukar vara som bäst efter jul och den här säsongen är inget undantag. Han har gjort betydligt mer poäng 2019 än 2018.

– Man lär sig rollerna i spelet och lär sig lagkamraterna. Sedan påverkar det att göra poäng 15 matcher i rad, man får självförtroende.

Om man kan prata om 51 poäng som "lågt" för en maskin som Wahlgren så påverkar det också hur man gör målen. I ett lag med bra defensiv som Libk ofta varit öppnar det sig inte naturligt till de enkla målen. Inte så många enkla returer att peta in, inte så många bollar i tom kasse.

Samtidigt är det inte lika lätt att leverera i en tredjekedja.

– Jag är absolut inte missnöjd med det, men trodde inte jag skulle spela i tredje, säger han.

Max Wahlgren säger själv att han har potential som back.

– Uppspelen skulle jag vara bra på, där slarvas det mycket, tycker han.

Samtidigt är det målskytt han vill vara i ett slutspel och där blir det svårare.

– Domarna kommer att släppa mer och det blir lättare för brunkare. Det gynnar inte lirare, säger han.

Wahlgren blir kvar även nästa säsong i Linköping, men kan gärna spela SM-final redan i vår. Han säger att Libk går för seger mot Falun i epilogen, vilket ger chans på tredjeplatsen. Men samtidigt är det viktigaste att komma bland de fyra, så där är målet i hamn.

Vilket lag möter du helst i kvarten?

– Jönköping, säger han.

Mot Falun har Libk Anton Karlsson, Jesper Alm och Markus Lindström på skadelistan. Karlsson spelar troligen inte mer i år, även om det ännu inte officiellt berättas. Martin Hovlund har skavanker, men lär spela.

– Vi vill vinna alla matcher. Signalvärdet att vi kan utmana Falun är viktigt, säger Libks tränare Johan Astbrant inför epilogen.