70 ungdomar mellan 15 och 17 år var samlade för att utveckla sin körning, träffa gamla och nya vänner och framförallt ha grymt kul.

– Ett stort arrangemang krävs för att dra runt detta juniorläger och med facit i hand är det värt varenda minut av slit, säger Fredrik Karlsson i tävlingsledningen.

Lägret är uppdelat i en dag av träning och tidsträning och en dag med en lagtävling.

Under lördagen får juniorerna köra en och en utan fighter för att träna på fart och kurvtagningar. Sedan delas ungdomarna in i två grupper där en grupp är kvar på banan och kör för att då få sin körning klockad. Den andra gruppen är då i Motalas gokarthall för att även där tävla och umgås och sen byter man. Körtiderna avgör sedan laguppdelningen för att få så jämna lag som möjligt.

Tanken med söndagens lagtävling är att man ska jobba på lagandan och på så sätt lära känna varandra och bidra till fortsatt bra och fin stämning på folkracebanorna,. På söndagsmorgonen är det fullt ös i depån då alla ska placera sina bilar så man står tillsammans med sitt lag i depån. En förälder utses av laget till lagledare och det är den personen som ansvarar för laget.

– Den effekt lagtävlingen har på ungdomarna är att dom umgås med tjejer och killar man tidigare inte har pratat med och man står och hejar på sina lag och delar både med- och motgångar med varandra. Himla kul att se och känna den positiva stämningen som finns i depån, säger Jenny Boberg från tävlingsledningen.

Tävlingen flöt på bra och efter kvalen var tre lag klara för A-final, tre lag klara för B-final och tre lag klara för C-final. I vinnande laget i A-finalen körde Wilma Boberg SMK Motala, Lovisa Hellberg, Grangärde RRC, Sofie Söder, Östernärkes RMC, Rasmus Stenberg, MK Ramunder och Andreas Ledin, MK Kopparberg.

Mer folkrace: Under helgen har även deltävling ett i Venacupen avgjorts i Laxå. SMK Motalas Felicia Häggberg var på plats och gjorde en bra tävling. I kvalheaten kom hon tvåa, tvåa och etta och fick köra A-final. Efter en stökig start blev Häggberg fast i första kurvan, men kunde fortsätta och körde upp sig till en tredjeplats, vilket hon var nöjd med.