Bara några plusgrader i luften. Lätt duggregn och en isande kall vind.

Men är man sugen på att ut och springa så är man.

– Träningsglädje. Vi vill visa på att alla kan vara med och här blandas elitlöpare med motionärer, berättar Pia Carlsson, verksamhetschef för Campushallen/Linköpings Studenters Idrottsförening.

De är en av arrangörerna. Med är också LiU AIF och studentföreningarna LiTHe Vilse (orientering) och LiTHe Syra (löpning). Det tidigare deltagarrekordet var på 299 löpare, nu spräckte man alltså 300-gränsen. För när anmälan stängde vid lunchtid hade hela 383 löpare anmält sig. Därtill tillkom ett gäng strax innan start.

– Sen kanske några föll bort på grund av vädret, men att det blev rekord kan vi vara säkra på. Och varför vi växer så snabbt tror jag till att börja med beror på att vi har en trend i hela landet att delta i olika motionslopp. Sen är det enkelt att vara med här, det är nära stan och universitetet där vi verkar och vi vill vara tillgängliga för alla.

Loppet avgjordes på två distanser, 5 och 10 kilometer, i dam- och herrklass.

Först i mål var segraren på herrarnas 5 kilometer, Karl Walheim, Ärla IF. Strax därefter kom segraren i damklassen på samma distans, Frida Michold.

På 10 kilometer var Emelie Larsson, LiTHe Syra, snabbast bland damerna och herrarnas seger togs av Rasmus Elmelid från Linköping.