Proppen ur för LFC i slutminuterna

Lite tidigare under dagen blev Rosengård svenska mästare. LFC då? De vann med 3-0 mot Limhamn Bunkeflo som slåss för sin överlevnad i damallsvenskan.

Filippa Angeldahl firar efter att ha satt en straff.

Filippa Angeldahl firar efter att ha satt en straff.

Foto: Peter Jigerström

Fotboll2019-10-20 18:59

Linköping FC hade inte mycket att spela om i det damallsvenska mötet mo LB07. Motståndarna däremot hade mer. Eftersom Djurgården tog tre poäng senast låg nu Limhamn Bunkeflo på nedflyttningsplats och hade mycket att spela för. Det syntes också att det var ett bortalag som verkligen ville vinna. Dock hade de inte skärpa i sina avslut – trots att de spelade till sig till några riktigt vassa lägen. 

Någon som dock hade skärpa var Chandra Bednar i bortamålet. Hon stod för några riktigt bra räddningar som också gjorde att LB07 jobbade sig in i matchen. 

I övrigt var dock LFC det spelförande laget och rullade mycket boll. LB hade några farliga omställningar där framför allt Elisa Lang Nilsson och Sophie Sundqvist hotade framåt. LFC kom till flera bra lägen där Stina Blackstenius och Lina Hurtig var mest inblandade. Men det var först när Mimmi Larsson kom in i andra halvlek som offensiven klickade ordentligt. Genom en fin pass till Dejan Hashemi från Larsson kunde bollen spelas vidare in snyggt mot mål till Lina Hurtig som la in bollen i nät. 

Mot slutet av matchen började anfallet att klicka mer och mer för hemmalaget. Lina Hurtig kom helt fri mot målet, men blev neddragen i straffområdet och blev tilldömd en straff. Den sattes säkert i mål av Filippa Angeldahl och det stod 2–0. Försvaret i Limhamn Bunkeflo öppnade upp sig allt mer och snart hittade även Frida Leonardsen Maanum en lucka, och det stod 3–0. 

Ett stabilt försvar och en offensiv som hittade mer och mer rätt ju mer matchen gick gav LFC segern i säsongens sista hemmamatch. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!