På grund av den hårda vinden som rådde under annandagen beordrade domaren omspolning av isen efter 40 minuter i första halvlek.

– Från har varit strålande solsken när vi kom hit så blev det helt kolsvart samtidigt som det började blåsa och regna. Det gick inte att se, det var därför vi tog pausen tidigare än vanligt. Efter pausen var det riktigt bra förutsättningarna med tanke på vädret, säger Tjusttränaren Thomas Fransson.

Sedan isen hade spolats om spelades de fem återstående minuterna färdigt innan lagen bytte sida.

Hemmalaget tog ledning med 1–0 genom Victor Svensson efter tio minuter. Med fyra minuter kvar av första halvlek utökades ledningen till 2–0 sedan Tobias Pettersson gjort målet.

– Vi hade motvind i första halvlek. Det gjorde att vi hade svårt att komma upp. Även om Målilla hade mer av bollen så skapade de inte speciellt mycket.

Tjust fick en bra start på andra halvlek i och med att Maxim Pyanov reducerade 1–2 efter två minuter. Efter 65 minuter slog Pyanov till igen när han slog in kvitteringen till 2–2.

– Vi gör en riktigt bra krigarinsats. Det var inget skönspel och oavgjort var ett rättvis resultat. Målilla hade lite mer boll, vi hade minst lika många målchanser.

I slutminuterna fick Målilla ett mål bortdömt till hemmapublikens stora besvikelse.

– En av deras spelare tappade klubben, men fortsatte att spela. Han sparkade fram bollen till en medspelare. Om domaren hade blåst med en gång så hade inte situationen inte uppstått. Det var helt rätt av domaren att inte godkänna målet, menar Thomas.

Redan på fredag när det dags för ett nytt länsderby för Tjust när Stjärnan kommer på besök till Tjustvallen.

Mål och pass, Tjust Bandy: Maxim Pyanov 2+0, Aleksandr Sannikov 0+1, Stanislav Klyushanov 0+1.

Derbyt sågs av 337 personer.