RP-tjejen kunde vara belåten med insatsen i division 1-premiären i Sporthallen. Hon svarade för själv för en stark insats på kanten och 21–21 mot Ystad var en helt okej start för laget.

– Lite surt att vi tappade på slutet, men det känns ändå som en bra start. Skönt att serien är igång. Det är det här som vi har väntat på och nu visade vi direkt att vi blir att räkna med, sa Olivia Thörnholm.

Snacka om att det var en målmässigt jämn premiär. I första halvlek skiljde ett par gånger två mål till RP:s fördel och efter paus var differensen uppe i tre bollar vid ställningen 19–16 med drygt 13 minuter kvar.

Då hände något.

Ystad kom tillbaka och var till och med i ledning (20–21) innan Olivia Thörnholm satte kvitteringen med matchklockan på 59.22.

Mer än så blev det inte.

– Du är så inne i matchen att du inte har koll på vad det står på matchtavlan, men jag kände att jag haft en bra match med bra utdelning. Jätteskönt att skottet satt och viktigt att vi höll undan för deras sista anfall, sa 22-åringen.

Vad hände på slutet?

– Jag vet inte riktigt. Det kanske var lite premiärnerver som ställde till det.

Under försäsongen har ägnats mycket tid åt att sätta ett nytt och mer offensivt försvarsspel. Det har inte alltid sett klockrent ut, men nu fanns inte mycket att klaga på. RP var varnat för starkt skytte, men hade allt som oftast bra koll framför målvakten Moa Fridh.

Framåt var Olivia Thörnholm effektivast för kvällen med sex mål. Linjespelaren Mika Thorsson gjorde fyra.

– Vi hade lite småmissar, men nu är vi igång och det kan bara bli bättre, sa poängräddaren.

Mål, RP: Olivia Thörnholm 6, Mika Thorsson 2, Elin Sjöbrink, Julia Utterström, Paulina Blick och Liza Arfelt 2, Alice Hägg, Natalie Barhanko och Lisa Moberg.