Flodin SM-segrare – trots en deltĂ€vling kvar

SM-duellen mellan Patrik Flodin och Johan Kristoffersson var spÀnnande in i det sista. Till slut kunde dock Flodin koras till trefaldig vinnare dÄ han tog hem R5-klassen, deltÀvlingen och totalen.

Patrik Flodin fick ett hÀrligt bemötande nÀr han skulle ta emot SM-guldet.

Patrik Flodin fick ett hÀrligt bemötande nÀr han skulle ta emot SM-guldet.

Foto: Urban Andersson

Rally2019-09-07 20:30

FrĂ„n start till mĂ„l har det varit Patrik Flodin frĂ„n Ilsbo i sin Skoda och Johan Kristoffersson frĂ„n Team Westom i sin Polo som varit pĂ„ rallyfolkets lĂ€ppar. Flodin har under en större del av tĂ€vlingen haft grepp om ledningen – men hack i hĂ€l har den dubble rallycrossvĂ€rldsmĂ€staren Kristoffersson legat. Till slut var det 4,4 sekunder som skilde dem Ă„t. 

– Det har varit riktigt hĂ€ftig. Jag hade nĂ„gra riktigt bra strĂ€ckor i morse sĂ„ jag fick rycka loss och kunde leva pĂ„ gapet mellan oss. Men sedan började Johan krympa ner avstĂ„ndet sakta men sĂ€kert och det blev riktigt spĂ€nnande pĂ„ slutet. Jag har kört allt vad jag har orkat och det rĂ€ckte hela vĂ€gen. Det var himla skönt, sĂ€ger Patrik Flodin efter mĂ„lgĂ„ngen. 

Trots att det Ă€r en deltĂ€vling kvar nere i Blekinge har han redan sĂ€krat totalsegern och kan titulera sig som svensk mĂ€stare. 

– Jag visste att jag hade tvĂ„ chanser pĂ„ mig att ta hem totalsegern men bestĂ€mde mig för att jag skulle ta det nu pĂ„ en gĂ„ng. Jag orkar inte vĂ€nta. SĂ„ jag Ă€r hemskt nöjd över att det gick vĂ€gen, sĂ€ger Flodin med ett stort leende pĂ„ lĂ€pparna. 

Vad var det som avgjorde dĂ„? 

– Jag har hĂ„llit en jĂ€mn fart, haft en hög lĂ€gstanivĂ„, tagit lite segrar och inte gjort nĂ„gra misstag. Det rĂ€ckte. 

År 2006 vann han ett SM för första gĂ„ngen och Ă€ven dĂ„ var han i Linköping. Förra Ă„ret fick han ocksĂ„ höja SM-bucklan nĂ€r han vann den trimmade tvĂ„hjulsdrivna klassen – vilket ocksĂ„ avgjordes Linköping. 

– Ja, jag gillar verkligen Linköping, sĂ€ger han skrattandes och fortsĂ€tter: 

– Det Ă€r hela tiden olika vĂ€gar och de vi körde pĂ„ i fjol Ă€r inte samma som i Ă„r. Men det handlar nog mer om att karaktĂ€ren pĂ„ strĂ€ckorna hĂ€r passar mig. Det Ă€r lagom krokigt och lagom bökigt. Rallyt som var i Falköping var ett helt annat rally som gick mycket snabbare. HĂ€r Ă€r det mera tekniskt och dĂ„ trivs jag. 

NĂ€r Flodin Ă„kte in till prisutdelningen var det ett stort och glatt gĂ€ng som överöste honom med jubel och glĂ€dje. 

– Det Ă€r superhĂ€rligt att man fĂ„r dela glĂ€djen med dem. SuverĂ€nt, avslutar Flodin med ett stort leende. 

East Sweden Rally - Patrik Flodin.
East Sweden Rally - Patrik Flodin.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!