Medaljjakt slutade med avåkning

Jakten på SM-medaljer slutade med avåkning för Albin Nordh. "Det är svårt att bromsa i luften", sa han.

Albin Nordh hade ingen kul lördag i Blekinge och tvingades bryta SM-rallyt.

Albin Nordh hade ingen kul lördag i Blekinge och tvingades bryta SM-rallyt.

Foto: Urban Andersson

Rally2019-09-28 21:41

Unge Ydreföraren hade inför sista deltävlingen i SM-serien i Karlshamn chansen att till och med ta guld i tvåhjulsdrivna och otrimmade klassen, men så blev det inte. Nordh låg länge på en stabil andraplats i det blekingska rallyt, men på sjunde specialsträckan var olyckan framme.

Tillsammans med kartläsaren John Stigh åkte han av vägen och tvingades strax senare bryta.

– Klart att man är besviken. Men vi gick för att vinna. Vi gav allt vi hade, gjorde en missbedömning och hade för hög fart in i en sväng. Så kan det bli när man ligger på gränsen, sa Albin Nordh.

Det blev en vådlig luftfärd som slutade vid sidan av vägen.

– Det är svårt att bromsa i luften. Vi kom vidare, men så tog det bara någon kilometer innan det tog tvärstopp och vi tvingades bryta. Vi fick bryta även i deltävlingen i Linköping, men då berodde det på fel på bilen. Den här gången får vi skylla oss själva, sa Albin Nordh, som därmed blev femma i SM och fyra i JSM.

Nästa säsong?

– Tanken är att satsa vidare i samma klass och att dessutom kunna köra minst en EM-deltävling. Vi ska försöka få ihop en budget nu.

Joakim Längberg, Linköpings MS, tvingades också bryta i sluttävlingen, medan Daniel Wall, Kvarnvingarna, åkte upp sig till en fjärde plats i sin klass.

Sammanlagt i rallyt blev det en komfortabel seger för värmlänningen Fredrik Åhlin, närmast före Johan Kristoffersson och Mattias Ekström, båda världsmästare i rallycross. Ilsbos Patrik Flodin var redan klar svensk mästare i tyngsta klassen.

Övriga totalvinnare Joachim Grahn, Robin Sandberg,  Robert Andersson, Pontus Lönnström samt Simon Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!