Tredje gången gillt för Nordh i Linköping

Två gånger har Albin Nordh tvingats bryta SM-rallyt i Linköping. Blir det tredje gången gillt på hemmaplan? "Det är kluriga sträckor", säger Kisakillen.

Albin Nordh från Ydre siktar på sin andra raka SM-seger när tävlingscirkusen når Linköping i helgen.

Albin Nordh från Ydre siktar på sin andra raka SM-seger när tävlingscirkusen når Linköping i helgen.

Foto: Urban Andersson

Rally2019-09-04 19:00

LÄS MER: Gör upp om SM-titeln i Linköping

LÄS MER: Blir dubbelt av publiksuccén

Han låter lugn och trygg med bara ett par dagar kvar till East Sweden rally som avgörs i Linköping med omnejd. Segern i Kolsvarundan, säsongens fjärde SM-deltävling, förra helgen smakade naturligtvis gott.

– Vi hade ett bra tempo genom hela tävlingen och vi var stabila på alla sträckorna. Skönt med en seger i ryggen, det bygger självförtroende och visar att vi kan, säger Albin Nordh, som har codrivern John Stigh vid sin sida.

Känslan att äntligen få vinna?

– Det känns ganska stort, men samtidigt är man aldrig nöjd som rallyförare. Jag började ganska snart att fokusera på nästa tävling, säger Albin Nordh, som bor i Kisa men som tävlar för Ydre MK.

Med två deltävlingar kvar är det fortfarande hård fajt om topplaceringarna i totalen. I den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen ligger Albin Nordh trea, i junior-SM är han tvåa. En bra insats i Linköping gör att han kan klättra ytterligare, men vetskapen att han tvingats bryta båda gångerna han kört East Sweden rally bär han med sig. 2017 körde han av vägen, 2018 drogs bilen med stora tekniska problem.

– Det gäller att hålla bilen på vägen och hålla sig i spåren, annars kan det bli halt. Jag har respekt för vägarna och några sträckor är lite kluriga, säger Albin Nordh.

Rallyt inleds med två publiksträckor på Stångebroområdet i Linköping. Förarna har olika åsikter om cykelvägarna runt Saab arena är roliga att köra eller inte.

– Jag tycker det är kul för publiken att kunna se rallybilar på nära håll. Helst vill vi ju få ut folket i skogen, men nu tar vi rallyt till folket istället, säger Albin Nordh.

Hur är publiksträckorna att köra?

– Det är smalt och tekniskt, man har inte råd med några misstag. 

MSK Kvarnvingarnas Daniel Wall, i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen, har Toni Sundqvist vid sin sida. Wall har under våren åkt i lånade bilar och fick ihop sin egen bil i sista stund till senaste tävlingen i Kolsva. En punktering gjorde dock att chansen på en topplacering försvann.

– I Linköping har jag tänkt ta i och försöka göra något bra, har ju fått lite nyttiga mil i nya bilen, så jag hoppas jag ska kunna va med och ”slåss lite”, säger Daniel Wall i ett pressmeddelande.

Flera lokala förare prövar lyckan på hemmaplan i olika klasser, bland annat Linköpings MS Joakim Längberg, Johan Eklöf och Victor Liljesson samt Åtvidabergs Lucas Kindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!