Jo, tack, Reinhold mår bara fint, i alla fall i huvudet hälsar han från Kungsängen där han bor.

Jaha, och vem är Reinhold Edvardsson?

Jo, det vet vi som har några år på nacken och aldrig glömmer ett idrottsnamn eller laguppställning. Reinhold var flink fotbollsdribbler i IFK Eskilstuna, som på den tiden när han härjade längs allsvenska högerkanter hade lätt att lura IFK Norrköpings vänsterback Sven Axbom. Denne hade tre mardrömsmotståndare: brasilianaren Garrincha som fintade bort honom upp på läktaren i VM-finalen 1958, Bengt "Fölet" Berndtsson i Göteborg, samt Reinhold Edvardsson.

Själv hade jag Reinhold på samlarbild i alfaserien.

"Kul att du ringer", sa Reinhold och berättade att han föddes 1936 i Kramfors. Men familjen flyttade omkring i jakten på arbete och kom till Dalarna, Västmanland, och till Västergötland där man slog sig ner i Borås. Unge Reinhold blev svensk juniormästare i Elfsborg 1953. Han debuterade i allsvenskan mot Kalmar på Fredrikskans som 18-åring 1954. Och gjorde sex allsvenska matcher med de gulsvarta, och två mål. Efter Borås flyttade han till Eskilstuna där han blev allsvensk på nytt säsongen 57-58 och 1964. 27 år gammal slutade han spela och blev tränare för några mindre klubbar under några år.

I dag har han svårt att gå. Har två stelopererade fötter som minne av fotbollen.

"Det enda som det inte är något fel på är käften", hälsar Reinhold.

Motion, då?

"Jag har air condition i bilen".

En hustru, fyra barn, fyra barnbarn, har han. Och desssutom är han instiftare av Reinholds juniorpris i Eskilstuna där en junior får åka och träna med något av de allsvenska lagen.

"Och hälsa han som frågat".

Hör du det, Per Jonsson på Vifolkaskolan.