Precis som vanligt var Mora i toppen när tränarna tippade resultatet i grundserien. Men My Kippilä tycker inte att pressen påverkar laget.

Det är inget man tänker på. Vi går varje år för guldet, säger hon på SSL:s upptaktsträff.

Varje år är Mora också nära, åtminstone har det sett ut så den senaste tiden. Rutinen på att förlora en SM-final är också nästan lika stor som att spela i en.

Mora har tre raka finalförluster de senaste åren och den trenden vill man såklart bryta.

Det sista saknas ju, men revanschlusten är stor så jag tror att i år kommer det vara vårt år. Jag tror att det är en fördel för oss. Och i år har vi fått in några nya spelare också, vi har flera som kan avgöra matcherna, säger Kippilä.

De två senaste åren har Iksu tagit hem guldet och är som sig bör även i år tippat högt upp av tränarna. Umeålaget har förlorat flera tongivande spelare, men också värvat en del där de finländska tvillingsystrarna, Veera och Oona Kauppi sticker ut.

En möjlig uppstickare och finalkandidat är Endre, laget från Gotland som tränarna tror kommer att sluta trea i grundserien.

Sedan uppflyttningen till högsta serien har man alltid nått slutspel – men i år siktar laget från ön hela vägen till final.

Vi har byggt upp oss under längre tid och det är många som fått mer och mer rutin, säger Endres Elin Roos.