Helgguiden: Hög prissumma på Smedstad

Slutdramatik i fotbollen, stora dressyrtävlingar i Linköping och ett prestigeladdat hockeyderby i Finspång. Det är en del av vad den lokala sporthelgen bjuder på.

Lina Dolk deltar i dressyrtävlingen på Smedstad Ridsportcenter och LVC samt Maif jagar segrar i helgen.

Lina Dolk deltar i dressyrtävlingen på Smedstad Ridsportcenter och LVC samt Maif jagar segrar i helgen.

Foto: Privat/Erik Winell/Thomas Augustsson

Ridsport2021-11-20 08:00

Här ett urval av det som väntar under helgen i lokal idrottsväg:

RIDSPORT:
Med säsongens högsta prissumma på spel kommer delar av landets dressyrelit till Smedstad ridsportcenter i Linköping under veckoslutet. Det är finaldags i DressagePowers, med tävlingsklasser från lätt A-nivå upp till Grand Prix. 

Bland ryttarna som gästar Smedstad syns EM-ryttaren Lina Dolk, med hästen Languedoc. Dolk väljer dock att inte starta i lördagens Grand Prix (med 100 000 kronor i förstapris), utan går istället direkt in i söndagens final-kür, allt för att spara på hästen som ska gå två dagar vid Friends-tävlingarna nästa helg. 

– Vi har själva satt ihop küren och ridit den några gånger med bra respons. Senast var det på EM då vi fick 75 procent, den starten gör vi gärna en repris på, säger Dolk i ett pressmeddelande. 

FOTBOLL:
Motala AIF har skaffat sig ett ypperligt läge i division 2-fotbollen inför de två slutomgångarna och kan säkra seriesegern redan under söndagen om det blir seger mot Smedby i Norrköping samtidigt som jagande United Nordic (en poäng efter) förlorar mot Karlslund. Vi sänder matchen på Corren.se med start kl 16.55 och noterbart är att United Nordic spelar tidigare på söndagen och även den matchen kan ni se på vår sajt. 

– Vi ska försöka bestämma villkoren, men det finns ju en motståndare också. Men vi har visat tidigare att vi kan vinna även om vi inte spelar bra, med krigande och bra hörnor, säger Maiftränaren Martin Axén inför uppgiften i Norrköping.

I Maiftruppen är David Lantz skadad och engelsmannen Owen Wallis är inte med av privata skäl. Backarna Albin Ödberg och Ibrahim Koroma är det frågetecken för, men det är träning på lördagen som får avgöra deras medverkan.

Herrtrean spelar sin sista omgång under söndagen och där är det redan avgjort kring strecken. Sleipner vinner serien och bland lagen som ramlar ur finns Grebo.

VOLLEYBOLL:
Tabellsexan LVC, med stigande formkurva, står inför en tuff utmaning när serieledande Hylte kommer på besök till Sporthallen under lördagen. "Det blir ett riktigt test för oss", säger LVC-tränaren Andrew Strugnell som fick se sitt lag vinna relativt enkelt senast mot Falköping.

ISHOCKEY:
Det doftar toppmöte om östgötaderbyt i Finspång mellan Guts och Mjölby HC under lördagseftermiddagen. MHC vann senast lagen möttes, men nu har Guts hemmaplan och är också serieledare, tre poäng före trean MHC. Båda lagen lär hur som helst ta sig till Alltvåan efter jul. 

Noterbart: MHC Support arrangerar en bussresa till derbyt i Finspång.

HANDBOLL:
RP-lagen matchar dubbelt mot klassiska Drott från Halmstad i Sporthallen. RP-herrarna har bara en förlust efter sex spelade omgångar och hänger på i toppen bakom serieledande – Drott. Blir RP första lag att ta poäng av hallänningarna? För Mantorp väntar bortamatch mot Baltichov, som likt Mantorp är placerat på den under halvan av tabellen. 

HELGENS:
Drag på Stryktipset: Förra veckans förslag får ses som ett olycksfall i arbetet. Nya tag nu och "krislaget" Manchester United känns trots allt som en trygg spik i bortamötet med beskedliga Watford (match 2), som dessutom saknar en del viktiga spelare. Skrällen? Vi chansar bort favoriten Preston mot Cardiff (match 12) och ritar ner X2 på kupongen. Cardiff känns lite på gång efter en motig höst och ettan är alldeles för hårt streckad här. Trevlig helg!

Helgen på Corren.se

LÖRDAG:
Live-TV: Kl 13.25 ÅFF-Torn (Fotboll) – vi visar även Lund-Assyriska och Ljungskile-Lindome som också har betydelse för bottenstriden.
Live-TV: Kl 13.25: Linköping City-Skövde (Fotboll)
Liverapport: Kl 18: Djurgården-LHC (Ishockey)
SÖNDAG:
Kl 11.55: SM-final P16, GIF Sundsvall-IFK Norrköping  (Fotboll)
Kl 13.55: United Nordic-Karlslund (Fotboll) - har betydelse för Maif i toppstriden av tvåan.
Kl 16.55: Smedby AIS-Motala AIF (Fotboll)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!