Låter det konstigt?
Kanske, men det är det inte. Titti flyger till USA 19 juni för att vara med på Youth World Games, något av ett VM för unga westernryttare, arrangerat av American Paint Horse Association. Titti ingår som en av tre deltagare i det svenska laget och kommer att tävla i en gren som heter trail (spår). Märkligt nog, eftersom hennes "rätta" tävlingsgren heter reining.
– Men sedan jag blev uttagen har jag tävlat i trail ett par gånger, säger hon när Ryktbart hälsar på och hennes mamma Katarina tror att dottern har kommit med för att hon är den svenska ryttare som anses bäst lämpad för grenen. Dessutom har hon gjort så bra ifrån sig på andra tävlingar och träningar.
Titti är yngst av de svenska deltagarna och säger sig vara lite nervös inför tävlingarna i Texas som hålls i staden Fort Worth.
– Lite nervöst känns det ju i och med att man inte vet nåt om den häst man ska rida.
För så är det att inga deltagare i YWG får ha sina egna hästar med sig. I stället blir de tilldelade för dem helt okända hästar och får någon timme på sig att lära känna dem tillräckligt för att kunna rida dem.
– Min dröm har varit att få komma till USA och tävla, säger Titti.
Och nu är du snart där? Vad blir nästa mål?– Ja-a, nästa mål är väl att tävla i EM med min reininghäst Brewster.
Här behövs kanske en liten grenförklaring: Reining är westernridningens nog mest spektakulära gren. Det gäller att ha full kontroll över hästen som ska gå i ett angivet mönster och bland annat göra galoppombyten och den omtalade "tvärstoppen" sliding stop.
– Det ska inte se så jobbigt ut, utan mer som att ryttaren bara åker med, menar Titti.
Det som ger poäng är mjukhet, finess, snabbhet och bestämdhet i utförandet.
I trail ska hästen bedömas efter dess förmåga att ta sig över och igenom ett antal hinder.
– Hindren ska vara typ som de naturliga hinder som finns på en gård eller ranch, det kan vara grindar och stockar, förklarar den unga Korskrogsryttaren som mestadels tävlar i reining, men också deltar i andra performance-grenar. Hon red sin första större tävling bara för två år sedan, men har sedan dess både tävlat och tränat flitigt i och för paint- och quartershower. Texas blir hennes första tävling utanför Sverige.
Skola och hästar, det är vad Titti hinner med. Samt möjligen att umgås med kompisar. Ella Ohlén har häst i samma stall som Titti och ska dessutom följa med på USA-resan liksom också Katarina och även Sanna Tennunen. Var och en betalar sin resa. Titti också.
För så är det i SPHA, deltagare i YWG får bara anmälningsavgiften betald. Resa och uppehälle får man stå för själv.
– Titti och Ella har sålt allt möjligt för att få ihop pengar. Som kakor och strumpor och de har även fått in en del pengar genom att mocka boxar åt ryttare på lite större tävlingar. Och jagat sponsorer, säger Katarina.
Titti Dahl har en något ovanlig tanke om sitt framtida liv som ryttare. I alla fall i fråga om hur hon ska kunna hålla på med hästar och ridning även när hon blivit vuxen.
– Jo, jag ska köra sopor. Då börjar man ju jättetidigt och slutar också tidigt om dagarna. Och har dessutom bra betalt.
Hur ska en bra häst vara?– Lugn, lyhörd, ha lite go i sig.
Då får vi hoppas att Titti får en sådan att rida i Texas.