- Ingenting är klart förrän det är påskrivet, men jag kan inte se vad som skulle kunna hindra oss från att komma överens. Vi räknar med att ta det formella beslutet på styrelsemötet i slutet av maj och skriva under alla papper någon vecka därefter, säger nye klubbordföranden Per- Otto Waern.
Optimismen delas av Magnus Andersson, ägare till Linköpings ridskola.
Han säger till Corren:
- Vi är inne i slutfasen av förhandlingarna och allt känns jättebra. Det är lugna och sansade diskussioner och jag utgår från att det snart är klart. Det kan bli en del ändringar till det bättre.
Vilka då?
- Det vill jag inte gå in på.
Därmed ska den segdragna tvisten mellan klubben och ridskolan snart vara över. Fortfarande råder vissa frågetecken när det gäller klubbens kommunala bidrag med ett bolag som underentreprenör, men ordföranden tror på en lösning även där.
Corren berättade under hösten och vintern om hur förhandlingarna brakade samman, men med fältrittklubbens nya styrelse har diskussionerna återupptagits på ett mer konstruktivt sätt. Verksamheten i Ånestad bedrivs nu som tidigare, men senast till i höst ska det nya och omarbetade avtalet gälla.
Per-Otto Waern talar om ett "jätteuppsving", om tävlingsframgångar och om hur kommunen byggt om utomhusbanan, men erkänner också att turbulensen fått negativa effekter. Runt 250 medlemmar, runt en fjärdedel, har lämnat klubben och det ekonomiska läget är ansträngt.
- Det kan nog ta ett till ett och ett halvt år innan vi fått tillbaka stabilteten och återvunnit fullt förtroende hos medlemmar, sponsorer och alla andra. Verksamheten är på väg att byggas upp igen och det känns verkligen bra, säger Waern.
Även Magnus Andersson säger sig ha lidit ekonomisk skada av det som hänt.
- Ja, vi har förlorat ganska mycket pengar på att folk inte vågat vara kvar hos oss. Men jag hoppas och tror att vi kan öka antalet ridande igen, säger han.