Tre pass om dagen, ett löppass plus två längre kanotpass ute på sjöarna vid Kalvudden vid Rimforsa. Det är Linköpings kanotklubb som anordnar träningsläger för kanotungdomarna i länet. Tillsammans med Bråviken och Finspångs kanotklubb arrangeras lägret en gång per år.
Men i år är det annorlunda.
I år deltar även svenska juniorlandslaget, utvecklingslandslaget och maratonlandslaget. Det är en del av landslagets nya policy som innebär att försöka samla alla kanotister och samarbeta.
Markus Andersson är ledare och representerar Linköpings kanotklubb. Dessutom tävlar han i maratonlandslaget. Ett maratonlopp sträcker sig mellan 25 till 35 kilometer med avbrott för lyft tre till fyra gånger per lopp. Lyften görs på en brygga och brukar vara spektakulära, enligt Markus.
Han bor i Linköping sen fyra år tillbaka och är ursprungligen från Jönköping. Han uppskattar träningslägret.
- Det är kul att få träna med andra, det ger både inspiration och höjer koncentrationen, säger han.
Deltagarna är mellan 12 och 26 år. Och förutom morgonlöpningen tränas ute på sjön snabbhet och syresättning av musklerna.
- Målet är att träna så mycket som möjligt och att träna ner kroppen den här helgen för att sen vila upp ett tag innan tävlingsdebuten om två veckor, säger Markus Andersson.
För Markus riktas blicken främst mot SM och EM i sommar och att utmana konkurrenten Magnus Siverbrandt. Konkurrenterna Andersson och Siverbrandt är även kompanjoner i K2.
Förra året kom de tolva på VM och tog ett brons i en världscupstävling. I höst är det även VM i Spanien.
Kalvudden passar kanotisterna som fisken i vattnet.
- Det är fina paddelvatten men just nu blåser det och det är jobbigt, vinden fångar paddeln. Men vågorna är värre. Kanoterna är tävlingsinriktade och därför så smala och känsliga. Man måste anpassa farten efter förhållanden, säger Markus Andersson.
Kanot är en sport som träningsmässigt liknar längdskidåkarnas, simmarnas och cyklisternas situation. Kanotisterna jobbar mest med ryggen och armarna och mjölksyra tillhör vardagen. Men det bryr sig inte Fredrik Holm och Oskar Nydahl om. 17 och 18 år gamla nosar de och Jakob Jamieson på juniorlandslagets dörr.
- Mjölksyra är ganska skönt efter ett tag. Det är jobbigt ett kort tag sen känns det inte, säger Oskar Nydahl.
Oskar och Fredrik kör K2 tillsammans. Ute på vattnet fångar de en rytm tillsammans som inte bryts i första taget. Det är som om de satt ihop.
- Vi har möjlighet att träna tillsammans ofta. Vi går i samma skola och känner varandra bra, Fredrik Holm.
Just att de känner varandra så bra är deras starkhet menar de.
- Vi började båda med kanot för två år sedan och har alltså tränat under lika lång tid. Vi har lärt oss sporten på samma sätt och därför är vi jämna, säger Oskar Nydahl.
De gillar lägret och tycker att träningen är organiserad och det finns möjligheter här som vardagen inte bjuder på. Och de lär sig mer av de erfarna kanotisterna.
- De hjälper oss hur man tränar bra teknik och att äta rätt, säger Fredrik Holm.
Linköpingskillarna ser fram mot SM och hoppas på individuella medaljer samt att komma med i landslaget.
Och kanske kommer de ett steg närmre tack vare solen och träningslägret i Rimforsa.
En artikelserie med anledning av Riksidrottsförbundet 100-årsjubileum där alla 67 RF- idrotterna presenteras.