Kort före matchen meddelade Rolfö på Instagram att hon lämnar den tyska klubben när hennes kontrakt nu går ut efter 2,5 år. 25-åringen kom till Bayern München från Linköping 2017, och har sedan dess etablerat sig som en av Bundesligas vassaste anfallare – när hon är skadefri.

"När jag kom hit visste jag inte vad jag skulle förvänta mig för det var min första klubb utomlands. Det blev min största resa. Jag har älskat varje minut på planen", skriver Fridolina Rolfö på Instagram och tackar också klubben, supportrarna och lagkompisarna.

Skadeproblemen har dock varit många. Bland annat hade hon ett fyra månader långt skadeuppehåll tidigt den gångna säsongen, och hon tvingades till ytterligare ett uppehåll tidigt i våras. Det har blivit 14 ligamatcher den här säsongen, varav sju från start, och Rolfö har gjort sju mål.

Det är inte klart vilken nästa klubb blir, men hon tycks inte vara på väg hem till Sverige. När hon gästade podcasten "Lundh" tidigare i våras sade hon:

Jag känner att det är två-tre ligor i Europa som ligger före damallsvenskan för tillfället. Jag tycker att det är jätteviktigt att spela i Champions League.

För Bayern München återstår två bortamatcher i ligan, mot Werder Bremen på onsdag och mot Borussia Mönchengladbach nästa söndag. Det står redan klart att laget slutar tvåa bakom Wolfsburg.