– Klart att det känns speciellt. Men mest av allt är jag supernöjd med att få vara med igen. Jag tycker fortfarande att spela fotboll är det roligaste som finns i hela världen.

Så uttryckte sig 34-åringen efter avklarad fredagsträning på Linköping arena.

Hon såg förväntansfull ut.

Artikelbild

| Johanna Rasmussen i aktion under senaste tävlingsmatchen. Med Kristianstad mot Umeå.

TV:Se höjdpunkterna från senste LFC-matchen

Rutinerade danska landslagsspelaren värvades inför förra säsongen från just Kristianstad för att få en nyckelroll på LFC-mittfältet, men redan i februari var olyckan framme och på en träning drabbades hon av en korsbandsskada.

Nu är det dags för comeback.

Äntligen.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte varit tufft. Första biten gick ändå rätt snabbt, men sedan har det varit mer upp och ned. På ett sätt blir det nästan tuffare ju närmare du kommer. Blir det den här veckan? Eller nästa? Hur länge ska vi vänta? Senaste månaden har jag varit med mycket på träningarna. Jag har känt att jag kan spela, men bättre att inte göra något dumt eller förhastat.

Ingen rädsla att få ont igen?

– Nej, jag litar fullt ut på knäet. Sedan är det en sak att träna och en annan att spela. Det händer mer, det blir mer adrenalin och press, så det finns säkert en risk att det kommer att se något förvirrat ut till en början. Det blir bra med 15–20 minuter för att komma in i det. Förhoppningsvis har jag ändå ganska mycket erfarenhet som sitter i ryggmärgen.

– Det är väl i så fall flåset som jag kan oroa mig för. Det är lätt hänt att du springer ihjäl dig i början. I synnerhet om tempot är högt, säger Johanna Rasmussen.

LÄS MER: Nu är veteranen tillbaka

När vi sitter på och pratar i avbytarbåset bryter solen fram genom de lätta molnen.

Det är en händelse som ser ut som en tanke.

34-åringen från Nykøbing Falster, som under skadeperioden hoppat in som assisterande förbundskapten i danska F19-landslaget och av allt att döma hamnar på tränarbänken när den aktiva karriären en gång är över, ler när hon säger:

– Man får fundera en gång till på vad man ska packa ned i väskan och på vad man ska göra på uppvärmningen. Så att man inte glömt bort det. Haha. Det gäller att komma in rytmen och rutinerna igen.

Hon blir tyst i några sekunder.

Funderar lite.

– Är det någon rädsla eller oro som jag har så är det om jag kan komma tillbaka till samma nivå som jag var på innan skadan. Kan jag fortfarande göra samma saker? Och om inte direkt: hur lång tid tar det innan jag kan göra det?

Under den här tiden har du aldrig tänkt tanken att lägga av?

– Om det inte gått att komma tillbaka hade det varit okej, men jag ville verkligen inte det. Fotboll är alldeles för roligt för det.Vi sänder samtliga LFC:s seriematcher i allsvenskan under året. Det är fritt för prenumeranter och ni ser matcherna direkt på Corren.se, NT.se, MVT.se, VT.se och Klackspark.com.